pondelok 22. marca 2010

Dusená kapusta

Dusena kapusta



ČO POTREBUJETE:

troška oleja
1/3 lyžičky rímskej rasce
1 menšia zelená kapustová hlava
1 väčšia červená cibuľa; nakrájaná nadrobno
3 strúčiky cesnaku
1 a 1/2 lyžice kryštálového cukru (alebo palmového cukru)
soľ
1 plochá lyžička sladkej papriky mletej
štipka mletého čierneho korenia



AKO POSTUPOVAŤ:

Kapustu nasekáme nadrobno. Na oleji necháme prasknúť rímsku rascu, pridáme cibuľu a orestujeme do mäkka. Pridáme cukor a necháme skaramelizovať za stáleho premiešavania.

Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, nasekanú kapustu,podlejeme vodou, pridáme soľ, sladkú papriku a mleté čierne korenie a dusíme zakryté na miernom ohni asi 30 minút, kým nie je kapusta mäkka.

Takúto kapustu podávam s parenou knedľou a pečenými kuracími stehnami.



22kapusta 003

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára