štvrtok, 22. apríla 2010

Hrasok ako priloha

Zo vcerajsieho obeda nam zostalo este nejake masko a ja som hladala nejaku inu prilohu k nemu, nez zemiaky a ryzu. A tak som sa rozhodla pre obycajny hrasok. Je troska sladsi, tak pre tych, co radsej palive chute, tento recept neodporucam.



100_1685



CO POTREBUJETE:

100ml  hrasku (cerstvy alebo mrazeny)
voda na podliatie

na bledu zasmazku:
lyzica masla
petrzlenova alebo koriandrova vnat
1 lyzicka hladkej muky (nie prilis kopcom)

2 lyzice slahackovej smotany
sol
stipka cukru



AKO POSTUPOVAT:

Hrasok si dame varit do trochy vody a uvarime do makka. Mrazeny priblizne 5 minut.




V mensom hrnci si dame rozpustit maslo, pridame nasekanu vnat, zaprasime mukou a urobime bledu zasmazku.




V hrasku nam musi zostat troska vody. Pridame bledu zasmazku, premiesame.




Pridame smotanu, privedieme do varu, ale dalej nevarime. Vypneme a odlozime z ohna. Dosolime a pridame troska cukru. Premiesame a mozeme podavat.







Inspiroval ma tento recept.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára