utorok 20. apríla 2010

Penne so slaninkou a sampinonmi

Penne so slaninkou a sampinonmi




CO POTREBUJETE:

1 hrncek penne
150g udenej bravcovej slaniny
6ks sampinonov
100ml sladkej smotany
troska mleteho cierneho korenia
stipka muskatoveho orieska
sol
voda
olivovy olej
Cheddar



AKO POSTUPOVAT:

Dame si varit penne do osolenej vody. Varime asi 12 minut alebo podla navodu na obale.







Vo woku zohrejeme trosku olivoveho oleja. Vlozime slaninu nakrajanu na mensie kusky a pokrajane sampinony. Restujeme 10 minut.




V miske si rozmiesame smotanu, sosik, cierne korenie a muskatovy oriesok.




Orestovanu slaninu a sampinony zalejeme smotanou, vlozime scedene penne. Privedieme do varu, zmiernime ohen a 1 minutku prehrievame-nevarime.







Hotove prikryjeme a nechame 10 minut na teplom horaku (ale uz bez ohna) odlezat.
Rozdelime na taniere a posypeme struhanym Cheddarom.


Poznamka: Sol davame len do vody, v ktorej varime cestoviny, lebo slanina je uz slana a sosik si mozeme dopredu osolit.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára