CO POTREBUJETE:
1 hrncek penne
150g udenej bravcovej slaniny
6ks sampinonov
100ml sladkej smotany
1 lyzica paradajkoveho sosiku
troska mleteho cierneho korenia
stipka muskatoveho orieska
sol
voda
olivovy olej
Cheddar
AKO POSTUPOVAT:
Dame si varit penne do osolenej vody. Varime asi 12 minut alebo podla navodu na obale.


Vo woku zohrejeme trosku olivoveho oleja. Vlozime slaninu nakrajanu na mensie kusky a pokrajane sampinony. Restujeme 10 minut.

V miske si rozmiesame smotanu, sosik, cierne korenie a muskatovy oriesok.

Orestovanu slaninu a sampinony zalejeme smotanou, vlozime scedene penne. Privedieme do varu, zmiernime ohen a 1 minutku prehrievame-nevarime.


Hotove prikryjeme a nechame 10 minut na teplom horaku (ale uz bez ohna) odlezat.
Rozdelime na taniere a posypeme struhanym Cheddarom.
Poznamka: Sol davame len do vody, v ktorej varime cestoviny, lebo slanina je uz slana a sosik si mozeme dopredu osolit.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára