sobota 10. apríla 2010

Sheera (krupicová halva) / Rava Sheera


Sheera

ČO POTREBUJETE:

1 lyžica ghee
10 kešu orechov
1 lyžica hrozienok

100ml bombay rava (krupice)

300ml vody
100ml cukru
50ml ghee
1/2 lyžičky mletého kardamómu


Sheera


AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme ghee a na miernom ohni opečieme kešu orechy a hrozienka, kým nezmenia farbu. Vyberieme ich na tanierik a odložíme bokom do daľšieho použitia. 

V ghee, ktoré zostalo v panvici opekáme na miernom ohni krupicu, asi 5min. Premiešavame. Odložíme bokom do daľšieho použitia. 

V kadhai privedieme vodu k varu, oheň zmiernime a pridáme krupicu. Premiešavame až kým krupica neabsorbuje všetku vodu.

Potom pridáme cukor a premiešavame až kým sa cukor nerozpustí.

Pridáme ghee, poriadne premiešavame, kadhai zakryjeme a na miernom ohni varíme 5min. 

Pridáme opražene kešu a hrozienka, znova dobre premiešame  a odstavíme z ohňa. 

Podávame teplé.


Sheera

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára