pondelok 12. apríla 2010

Vajickovo-hraskove kari

22IMG_6987




CO POTREBUJETE:

2 vajicka
ghee
hrst hrachu (pouzila som mrazeny)
1 surovy vacsi zemiak
1 stredne velka cervena cibula
1/4 lyzicky struhaneho zazvoru
4 struciky cesnaku, nastruhat
sol
1/2 lyzicky Garam masala  (alebo Tandoori masala)
1/4 lyzicky mletej kurkumy
1 stredne velka paradajka; pokrajana na mensie kusky
voda
50ml sladkej smotany (alebo kokosove mlieko)
troska nasekanej cerstvej koriandrovej vnate



22IMG_6991



AKO POSTUPOVAT:

Na ghee restujeme domakka nadrobno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor a cesnak.

22IMG_6977


Pridame kurkumu, garam masala, sol a paradajku. Premiesame a na miernom ohni pod pokrievkou dusime paradajku domakka.

22IMG_6979



Potom pridame hrach a ocisteny zemiak nakrajany na male kocky, podlejeme trochou vody a zakryte varime, kym zemiak nieje makky; asi 10 minut.

22IMG_6982



Ked je zemiak uvareny, pridame smotanu a premiesame.

22IMG_6983
 


Do kari vlozime rozbite vajicka. Opatrne, aby sme vajicku neporusili zltok. Prikryte varime na miernom ohni este 5 minut.

22IMG_6984



Hotove posypeme koriandrovou vnatou.

22IMG_6985



Kari mozeme podavat s Chapati alebo inymi plackami alebo s ryzou.




22IMG_6994

3 komentáre:

  1. Super smak.. s kokosovym mliekom... Mnam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Normalne som bola prekavpena, ale dobre to chutilo! Najprv sa mi nezdal pomer : 1 rajcina, 1 zemiak, 1 cibula...ze z toho sa mam najest?! A nakoniec som to jedla 3 dni:) Dakujem za recept Miska!

    OdpovedaťOdstrániť