pondelok 17. mája 2010

Jogurtová čokoládová zmrzlina / Yogurt and chocolate ice cream





ČO POTREBUJETE:

200ml jogurt biely hustý - nesladený
150ml sladká smotana 25%


 
práškový cukor zmiešaný s kakaom pridáme podľa chuti
kúsky čokolády (choco chips)




AKO POSTUPOVAŤ:

Všetko dáme do mixéra, pomixujeme, nalejeme do nádoby, v ktorej ju chceme mraziť a primiešame choco chips. Po hodine mrazenia zmrzlinu znova premiešame a opakujeme miešanie po ďalšej hodine mrazenia.

Hotová zmrzlina je trocha tuhšia ako bežná z obchodu. Preto ju pred podávaním vyberte z mrazničky na chvíľu, aby povolila.



4 komentáre:

  1. Miska, tvoja zmrzka vyzerala krasne, tak som skusila urobit, len cukru som dala menej (reku netreba mi viac). Chutovo bola ok, ale ked stuhla, bola dost kysla, tak nikto nechcel, aspon mi viac ostalo:)
    Inak mne sa este nikdy nepodarilo vyslahat Amul smotanu, neviem, cim to je, ale stale je tekuta.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiez, zalezi od jogurtu. Ale nam chuti taka kyselkavejsia. Amul smotanu sa mi podario vyslahat len raz, ked som ju zohriala a nechala vychladit cez noc a rano vyslahal, ako na parizsku plnku.

      Odstrániť
    2. Vdaka, skusim to tak urobit. Normalne pouzivam aj jogurt Amul.

      Odstrániť
    3. Ja som tu mala od Nilgiris, inak kupujem obcas od Nestle alebo normalne domace, urobene.

      Odstrániť