sobota, 22. mája 2010

Mandlovy tart


11100_2422



CO POTREBUJETE:

Cesto:
200g hladkej muky
60g krystaloveho cukru
120g nesoleneho masla
1/2 lyzicky prasku do peciva
1 vajce

Mandlova plna:
125g mandli
120g cukru
8g hladkej muky
3 vajicka

kyselsia marmelada (napr. ribezlova)

Cokoladova poleva:
50g praveho masla
2 lyzice vody
3 zarovnane lyzice krystaloveho cukru
1 lyzica kakaa

4ks mandli na ozdobu




AKO POSTUPOVAT:


Cesto:
Muku preosejeme, zmiesame s cukrom a praskom do peciva. Pridame zmaknute maslo a vajicko a vypracujeme cesto. Cesto rukou vtlacime do formy, v ktorej kolac pecieme. Popichame vidlickou a ulozime na 2 hodiny do chladnicky. Potrieme marmeladou.

1



Plnka:
Mandle s cukrom rozmixujeme na prasok. dame do misky, pridame muku a vajicka a zmiesame.

2


Plnku vylejeme na vrstvu marmelady. Nerozotierame, nechame pracovat zemsku pritazlivost.
Ruru predohrejeme na 180 stupnov a pecieme 30 minut. Treba kontrolovat, kazda rura pecie inac. Kolac nechame poriadne vychladnut.

3



Cokoladova poleva:
Do mensieho hrnca dame asi 5cm vody a postavime nan vacsi hrniec, do ktoreho vlozime maslo a pomaly rozpustame. Voda v dolnom hrnci nesmie vriet. Ked sa maslo rozpusti pridame vodu, cukor a kakao a vymiesame do hladka, kym trosicku nezhustne, asi 2 minutky. (Alebo pouzite klasicku Ganache polevu.)

4





Piekla som podla tohto receptu.
Cokoladovu polevu som robila podla tohto receptu.

5 komentárov:

  1. Evča říká:To se Ti to peče v nové troubě takové dobrůtky.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ako napisala @babav...velky (ja doplnam: uzasne dobry!) kosicek :)

    OdpovedaťOdstrániť