utorok 4. mája 2010

Šampiňóny s paprikou a koriandrom


22IMG_9588



ČO POTREBUJETE:

200g šampiňónov 
1 zelená paprika
1 veľká červená cibuľa 
1/3 lyžičky mletej kurkumy
3/4 lyžičky mletého koriandru
soľ
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
olej
voda podľa potreby (troška stačí, šampiňóny si pustia vlastnú)
čerstvá koriandrová vňať 


22IMG_9581



AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme olej a restujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, kým nie je mäkká. Potom pridáme kurkumu a mletý koriander.

1


Ďalej pridáme nakrájanú papriku a trocha soli. Na miernom ohni pod pokrievkou papriku dusíme 5 minút.

22IMG_9571


Potom pridáme nakrájané šampiňóny, mleté čierne korenie a premiešame. Podlejeme troškou vody (nie veľa) a pod pokrievkou dusíme ďalších 10 minút.

2


Ak je po 10 minútach v hrnci ešte nejaká nevydusená voda, oheň zvýšime a necháme variť odokryté, kým sa voda neodparí. Hotové odstavíme z ohňa, pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a prikryté necháme ešte 5 minút postáť.

22IMG_9576


Podávame ako prílohu k hlavnému jedlu alebo jeme s plackou (Chapati, Paratha). Niekedy takto pripravené šampiňóny použijem aj ako náplň do sendvičov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára