utorok, 4. mája 2010

Sampinony s paprikou a koriandrom


22IMG_9588


CO POTREBUJETE:

200g sampinonov
1 zelena paprika
1 velka cervena cibula
1/3 lyzicky kurkumy
3/4 lyzicky mleteho koriandru
sol
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
olej
voda podla potreby (troska staci, sampinony si pustia vlastnu)
cerstva koriandrova vnat


22IMG_9581



AKO POSTUPOVAT:

V panvici zohrejeme olej a restujeme na nom nadrobno nakrajanu cibulu, kym nie je makka. Potom pridame kurkumu a mlety koriander.

1


Dalej pridame nakrajanu papriku a trocha soli. Na miernom ohni pod pokrievkou papriku dusime 5 minut.

22IMG_9571


Potom pridame nakrajane sampinony, mlete cierne korenie a premiesame. Podlejeme troskou vody (nie vela) a pod pokrievkou dusime dalsich 10 minut.

2


Ak je po 10 minutach v hrnci este nejaka nevydusena voda, ohen zvysime a nechame varit odokryte, kym sa voda neodpari. Hotove odstavime z ohna, pridame nasekanu koriandrovu vnat, premiesame a prikryte nechame este 5 minut postat.

22IMG_9576


Podavame ako prilohu k hlavnemu jedlu alebo jeme s plackou (Chapati, Paratha). Niekedy takto pripravene sampinony pouzijem aj ako napln do sendvicov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára