nedeľa 20. júna 2010

Hliva na paprike

11100_3164



CO POTREBUJETE:

200g hlivy ustricovej
1 cibula
100ml sladkej smotany
1 lyzicka sladkej mletej papriky
maslo
1 lyzicka kukuricneho skrobu
mlete cierne korenie
sol
voda



AKO POSTUPOVAT:

Ak pouzivame susenu hlivu, vopred si ju namocime aspon na 30 minut do vody. V panvici zohrejeme maslo a spenime na nom nadrobno nakrajanu cibulu. Pridame namensie kusky nakrajanu hlivu a mletu papriku. Premiesame. Podlejeme vodou a zakryte dusime na slabom ohni 40 minut.

V troske vody vymiesame lyzicku kukuriceho skrobu. Po 40 minutach varenia hlivy, vodu s kukuricnym skrobom k hlive priemiesame. Pridame cierne korenie a sol, smotanu, dobre premiesame a este 3-5 minut dusime.






Ako prilohu som robila zemiakovu kasu, ale moze sa podavat aj knedla.

4 komentáre:

  1. Pekné strdiečka zo zemiakovej kase :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No vyzerá to výborne ale aj tá smotana sladká vyzerá úplne inak, u nás je taká riedka. A super fotky, takto si to skôr zapamätám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ano Martina, ta smotana je hustejsia, ako keby uz vyslahana. Taka je uz v krabicke.

    OdpovedaťOdstrániť