piatok 11. júna 2010

Kuracie kusky so sampinonmi a hraskom

11IMG_4685



CO POTREBUJETE:

400g vykostene kuracie prsia
1 cervena cibula
3 struciky cesnaku
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
1 plocha lyzicka sladkej mletej papriky
sol
200g sampinonov
hrst mrazeneho hrasku (alebo cerstvo vylupaneho)
1 lyzicka kukuricneho skrobu (alebo pouzite arrowroot)
150ml vody
100ml sladkej smotany


11IMG_4688



AKO POSTUPOVAT:

Maso umyjeme a pokrajame na rezanceky. Na panvici rozpalime olej, pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a restujeme domakka.

1


Pridame kuracie rezanceky, osolime, pridame vsetky koreniny, dobre premiesame a maso opekame na silnom ohni, aby sa zatiahlo.

2


Potom pridame nakrajane sampinony, hrach, premiesame. Ohen zmiernime a pod pokrievkou, bez podlievania ho dusime 10 minut.

3


Vo vode rozmiesame kukuricny skrob. Vodu so skrobom po 10 minutach dusenia masa vylejeme do hrnca, pridame sladku smotanu, premiesame a pod pokrievkou povarime na miernom ohni dalsich 5 minut.

4


Podavame s dusenou ryzou.


 
11IMG_4684

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára