štvrtok, 24. júna 2010

Kysnuty kakaovy zavin



11100_3187



CO POTREBUJETE:

(rozpis na 2 kolace)
500g polohrubej muky
25g drozdia; alebo 1 lyzicka suseneho drozdia
1-2 zltky (podla velkosti vajicok)
60-80g cukru
60-80g masla
3dcl mlieka
stipka soli
kakao




AKO POSTUPOVAT:

V malej misticke zmiesame drozdie s troskou cukru a vlaznym mliekom. Zakryjeme a pol hodiny nechame napucat.
Vo velkej miske zmiesame muku, sol, cukor. Pridame zltok a trochu vlazneho mlieka a napucany kvasok. Cesto vypracovavame rukou, kym sa nelepi na steny misky. Potom z neho vytvarujeme bochnicek, nechame v miske, poprasime mukou a misku tesne zakryjeme. Nechame kysnut na teplom mieste.

Ked je cesto vykysnute, rozdelime ho na dve rovnakovelke casti. Cast, ktoru si odlozime bokom, prikryjeme.

Cesto rozvalkame na plat.

100_3179



Poprasime kakaom, krystalovym cukrom a pokvapkame vlaznym mliekom.

100_3180



Kolac zavinieme, konce zalozime smerom pod kolac a ulozime ho na vymasteny plech. Kolac pichneme niekolkokrat vidlickou a potrieme roztopenym maslom.

100_3181



100_3182



Pecieme na 180 stupnov 30-40 minut. Hotovy kolac znova potrieme aspon 2x roztopenym maslom.

100_3183

6 komentárov:

  1. Cau Miska, ty tu mas uplne super recepty. Toto vyzera zuajimavo - ako taka velka hurka :) A co robis v Indii? Su tam aj iny slovaci?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Lubos :) Dakujem za nakuknutie. Ja som sa vydala za inda a tak tu uz 8 rokovo zijem. Su tu este nejake slovenky, co maju tiez manzelov indov a nejaky ceske holky, len vsetky byvaju daleko odo mna, lebo neviem o nikom, kto by zil na juhu. Strasne sa mi paci tvoja stranka, teda ak dobre hadam a ty si ten Lubos, co ma stranku v anglictine o slovenskych jedlach. Dala som tvoj link na Facebook a hned to malo velky uspech u vsetkych slovakov, co su v zahranici :) ale aj doma.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Úžasný blog!!! Hned jsem přidal několik LÍBÍ SE MI na facebook. A budu pokračovat.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dakujem :) Som velmi velmi rada, ze sa paci.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. super receptík, už sa teším, ako ho vyskúšam ako svoju prvotinu. akurát kvôli svojmu maškrtnému jazyku slovné spojenie "poprášime kakaom" nahradím spojením "dôkladne pokryjeme vrstvou kakaa". ;)

    vladimir

    OdpovedaťOdstrániť
  6. :) moze byt!...a ked sa dobre pokvapka tym mliekom tak bude cely cokoladovy a stavnaty...drzim palce nech sa vydari

    OdpovedaťOdstrániť