piatok 9. júla 2010

Cícerové karí 1.

Cicerove kari 1.



ČO POTREBUJETE:

200ml pohár sušeného cíceru
1 väčšia červena cibula
2cm x 2cm kúsok čerstvého zázvoru
3 strúčiky cesnaku
olej
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička koriandru
1/2 lyžičky rímskej rasce
voda
soľ
1 lyžička garam masala
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia


Cicerove kari 1.



AKO POSTUPOVAŤ:

Cicer na noc namocime. Rano vodu scedime a vymenime. Uvarime ho v tlakovom hrnci domakka. Trva to asi 20 minut od natlakovania. Po natlakovani ohen zmiernime. Uvareny cicer odlozime bokom do dalsieho pouzitia. 

V hrnci zohrejeme olej. Pridame rmsku rascu a koriander, nechame rozvonat. Dalej pridame nakrajany cesnak a zazvor, restujeme, kym nerozvinu vonu. Potom pridame nakrajanu cibulu a restujeme na miernom ohni domakka. Nakoniec pridame kurkumy, prehrejeme a odstavime z ohna. Zmes nechame trocha vychladnut. Potom ju dame do mixera, pridame za malu naberacku uvareneho ciceru, trocha vody, v ktorej sa cicer varil a vymixujeme na kasu. 

Cicerove kari 1.


Tuto kasu vratime do hrnca, kde sme restovali cibulu. Pridame vodu z uvareneho cicera, uvareny cicer a sol. Premiesame a kari privedieme k varu. Potom pridame garam masala a mlete cierne korenie a premiesame. Znova nechame povarit 2 minutky. 

Cicerove kari 1.


Pridame kokosove mlieko a nasekanu koriandrovu vnat a povarime dalsie 2 minuty.
Cicerove kari 1.


Podavame s ryzou.



Cicerove kari 1.

25 komentárov:

  1. Moc dobré jídlo, i když jsem nesehnala koriandrovou nať :o) Jsem moc ráda, že jsem objevila Vaše stránky :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Lucie, som velmi rada, ze ti Kari chutilo. Dakujem ti za mily komentar :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tiez nemam koriandrovu vnat, ale nevadi. Aj bez nej je to vynikajuce. Vonku prave navalalo kopu snehu a mna vsetky tie koreniny a zazvor v tomto jedle prijemne zohriali :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kazdemu chut koriandrovej vnate tiez nechuti, myslim, ze sa tak vela nestane, ked sa vynecha ;) Ked ju mat budete, skusite to s nou a budete vediet, co vam chuti viac. A ten sneh veru zavidim! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kamaratka koriandrovu vnat jedla a skutocne jej nechutila. Potom mi nechcela uverit, ze koriandrove semiacka su velmi chutne a musela som ju na ne prehovarat :)
    Ked sa ten sneh zacne topit, ja budem zavidiet Indiu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Topiaci nezavidim, len ten co vam teraz pada :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  7. tak dnes som uvarila a nafotila. muzovi velmi velmi chutilo...o sebe som nepochybovala.
    Prekvapila ma tam trochu nasladkasta chut, neviem ci z toho mlieka....ale v ramci toho, ze som tam naviac prihodila tu stiplavu papriku...to bolo vyvazene a fajne...
    boze az teraz som si vsimla, ze autorom nie si vlastne ty :-O

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja do tohoto kari pridavam obcas aj troska chilli, v tomto recepte nie je, robila som ako bolo v tom povodnom.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Michaela,dakujem za vyborny receptik...naozaj dobrota.Milujem indicku kuchynu a specialne vse s kokos.mliekom :-)
    Tesim sa z tvojich receptov a vrham sa na ne s velkou chutou!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Michaela,dakujem za skvely recept ,je to velka dobrota.Milujem indicku kuchynu a zvlast jedla s kokos.mliekom;-)
    Tesim sa z tvojich receptov a skusat budem dalej.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Dakujem, aj ja sa sa tesim, ak su recepty uspesne odskusane:) (tento konkretne nie je moj, ale ja robim kari takmer tak isto)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Dneska jsem kari dělala a bylo moc dobré. Asi budu cizrnu vařit častěji, toto byl můj druhý pokus. Děkuju za recept a inspiraci

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Miska, kari sa vydarilo a bolo fantastické!!! Kuk ku mne na blog ;) Dakujeeeeeeeeeeeeeem!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Vsetko, co je kari je lepsie podavat s dusenou ryzou. Je to trosku nesikovne tu omacku jest plackami. Placky sa hodia k takym hustejsim jedla (subzi, masala....)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Děkuju za recept, karí bylo výborné a rozhodně to nebyl poslední recept, který jsem podle Vás vařila!:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za vyskusanie a som velmi rada, ze vam chutilo :)

      Odstrániť
  16. Chcela by som sa opytat ako dlho sa ma varit cicer v tlakovǒ hrnci dakujem:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja varim priblizne 20 minut od natlakovania, na miernejsom ohni.

      Odstrániť
  17. Dakujem, uz viem, co budem zajtra obedovat

    OdpovedaťOdstrániť
  18. akurat robim, nemala som ale kokosove mlieko, tak som tam šupla mandlove s kokosovou mukou :D

    www.donnaiveh.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mandlove moze byt, ta kokosova mucka neviem.. dajte vediet ako to dopadlo :)

      Odstrániť