nedeľa 18. júla 2010

Juzanska kuracinka


IMG_6180


CO POTREBUJETE:

kuracie palicky
mlieko
sol
mlete cierne korenie
hladka muka
mlete chilli korenie
vajicka
olej

IMG_6184



AKO POSTUPOVAT:

Kuracie palicky umyjeme a vlozime do hrnca s mliekom, v ktorom sme rozmiesali sol a cierne korenie tak, aby bolo kuracie maso cele ponorene. Soli tolko ako ked solime samotne kura pred pripravou. Odlozime na noc do chladnicky. Rano kura v tom istom mlieku dame uvarit. Varime 30 minut na slabom ohni. Nezakryvala som, lebo by to mlieko kypelo. Uvarene, makke kura vytiahneme na tanier.

1


V miske rozslahame vidlickou vajicka a v druhej zmiesame muku so stipkou soli a chilli korenim. Kuracie maso obalime v muke s chilli, potom vo vajicku a znova v muke z chilli. Opatrne otrasieme prebytocnu muku. Vyprazime na silnom ohni v dostatocnom mnozstve oleja do hneda.

2


Ako prilohu som zvolila zemiakove pyre.



Inspiracia.

2 komentáre:

  1. vyzerá to fantasticky - robím kura veľmi často, väčšinou papám varené a vyprážané v trojobale. Ale to varenie v mlieku - to môže byť veľmi zaujímavé - určite to vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Budem rada, ak vyskusate :) nech vam chuti.

    OdpovedaťOdstrániť