štvrtok 15. júla 2010

Krevety v krupicovo-sezamovom kabátiku / Fried prawns with rava and sesame seeds

11100_3978



ČO POTREBUJETE:

1/2kg tigrých kreviet; čerstvých
1 lyžica kukuričného škrobu
1 lyžica múky Maida
soľ
1 lyžica jemnej detskej krupice (použila som Rava, z ktorej sa robí Upma alebo Fine rava)
1 lyžica bieleho sezamu
1/2 lyžičky pálivého chilli korenia
1/2 lyžičky sušeného manga Amchoor
1/2 lyžičky mletej kurkumy
olej



AKO POSTUPOVAŤ:

Do misky dáme múku, škrob, krupicu, koreniny, štipku soli, sezam a dobre premiešame. 

Krevety očistíme, osušíme a nasolíme. Necháme odležať 15 minút.

V hlbšej panvici rozpálime olej. Krevety jednu po druhej obaľujeme v krupicovo-sezamovej zmesi a hneď vkladáme do horúceho oleja. Pražíme na silnom ohni z oboch strán do hneda.

1

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára