pondelok 12. júla 2010

Kuracinka pod syrovym besamelom

Clovek by nemal chvalit sam seba....ale dnes sa mi obed naozaj podaril. 



100_3815



CO POTREBUJETE:

3 kuracie stehna s klbom; vykostime
sol
olej+maslo na opekanie masa
mlete cierne korenie
6 vacsich zemiakov uvarenych v supke
maslo
pazitka

na besamel:
hrudka masla
1 plna lyzica hladkej muky
asi 1/2 litra mlieka
struhany Cheddar
stipka muskatoveho orieska
1 zltok


100_3814



AKO POSTUPOVAT:

Uvarime si zemiaky v supke, nechame vychladnut a osupeme. Odlozime bokom.

Vykostene maso, osolime a pomaly opekame priblizne 15 minut na rozpalenom oleji s platkom masla. Opecene masko odlozime bokom.

1


V mensom hrnci roztopime maslo, pridame lyzicu muky a zaprazime. Zalejem 1/4 litra mliekom a na miernom ohni miesame, kym zmes nehustne, Pomaly prilievame mlieko, km nam nevznikne polohusty besamel. Pridame donho nastruhany Cheddar a premiesame. Odstavime z ohna a nechame trocha vychladnut. Ked besamel trocha vychladne, zamiesame donho zltko.

2


Pridame stipku muskatoveho orieska a dobre premiesame.

3


Na dno pekaca dame 2-3 platky masla, nakrajame zemiaky a osolime. Ulozime na zemiaky kuracie masko, ktore sme si opiekli a posypeme nasekanou pazitkou (mala som len susenu).

4


Maso a zemiaky zalejeme syrovym besamelom. Ak nam besamel medzitym prilis zhustne, staci ho rozmiesat s troskou mlieka. Nesmie byt vsak prilis tekuty, skor kasovity.

5


Dame piect do vyhriatej rury na 180 st. priblizne na 30 minut.




Mozete papat s lubovolnym salatom.




Nechala som sa inspirovat tymto receptom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára