streda 14. júla 2010

Masala Channe

22masala channe besamel adai 045




ČO POTREBUJETE:

1 sáčkový tmavý čaj
olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
2-3 hnedé kardamóny
2 stredné veľké cibule
2 stredné veľké paradajky
1/2 lyžičky garam masala
2cm x 2cm kúsok čerstvého zázvoru
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletého sušeného manga Amchoor
1/2 lyžičky pálivého čili korenia
soľ
 voda

22masala channe besamel adai 032



AKO POSTUPOVAŤ:

Hnedý cícer si na noc namočíme do vody, tak aby bol celý zaliaty. Ráno vodu zlejeme, prepláchneme ho čistou vodou, znova zlejeme a zasa zalejeme tak, aby bol pod hladinou. Pridáme k nemu 1 čajový sáčok a uvaríme ho do mäkka. Varím v tlakovom hrnci, asi 20 minút od natlakovania. Uvarený scedíme, čajový sáčok vyberieme preč a vodu odložíme bokom.

22masala channe besamel adai 001


Vo woku zohrejeme olej a scedení cícer na ňom restujeme 5 minút alebo kým nezačne voňať. Opečený odložíme bokom.

22masala channe besamel adai 007

22masala channe besamel adai 008


Do toho istého woku pridáme troška oleja a vložíme kardamóny a rímsku rascu. Restujeme, kým rasca trošku nezhnedne.

22masala channe besamel adai 020


Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opekáme, kým nie je priesvitná. Ďalej pridáme mletý koriander, Amchoor a čili korenie, premiešame a restujeme, kým cibuľa nezhnedne, ale nesmie zhorieť. Restujeme na slabom ohni, občas premiešame. Chvíľku to trvá, nepridávajte oheň, len aby to bolo rýchlejšie, cibuľa by zhorela. Treba mať trpezlivosť.

22masala channe besamel adai 023


Potom pridáme nadrobno nakrájané paradajky, garam masala a nasekaný zázvor. Varíme kým paradajky celkom nezmäknú a nerozpadnú sa trocha. Občas premiešavame.

22masala channe besamel adai 026


Pridáme opečený cícer, soľ a opekáme 2-3 minúty. Postupne po troškách prilievame vodu, v ktorej sme cícer varili, miešame a na stredne silnom ohni opekáme, kým sa voda nevyparí. Znova troška prilejeme a opekáme. Zužitkujeme všetku vodu, ktorú sme scedili. Cícer nesmie mať žiadnu stavu, ale nesmieme ho ani príliš vysušiť.

22masala channe besamel adai 027



Podávame s plackami Puri, Bhatura alebo Čapati.


22masala channe besamel adai 035

1 komentár:

  1. to musí byť dobrota asi to vyskúšam aj ked garam masala a susene mango Amchoor nemám a ani netuším kde u nás by to predávali....ale receptík sa mi veľmi páči

    OdpovedaťOdstrániť