sobota 17. júla 2010

Pecene plnene sampinony

100_4133


CO POTREBUJETE:

200g sampinonov
sol
mlete cierne korenie
1 stredne velka cibula
2 vajicka
platkovy syr
olej
voda


100_4138



AKO POSTUPOVAT:

Sampinony odstopkujeme, ocistime aj hlavicky aj stopky a do misky vydlabeme vnutro hlaviciek a nadrobno nakrajame stopky.

1


V panvici zohrejeme olej a orestujeme nadrobno nakrajanu cibulu. Pridame vnutro a nasekane stopky sampinonov a restujeme 3 minuty. Obcas premiesame. Do hrnceka rozbijeme 2 vajicka, vyslahame vidlickou a zamiesame do nich sol a mlete cierne korenie. Vajicka primiesame k orestovanym nozickam sampinonov, vajicka sa nesmu celkom zrazit. Taka polohotova prazenica.

2


Hlavicky sampinonov ulozime do pekacika. Kazdu naplnime prazenicou. Zakryjeme kuskom platkoveho syra, podlejeme troskou vody a dame piect do vyhriatej rury na 200st., na 15-20 minut.

3


Varila som podla tohoto receptu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára