streda 7. júla 2010

Zemiakovo-kokosove kari

22IMG_8321



CO POTREBUJETE:

4 stredne velke zemiaky
2 stredne velke cervene cibule
3 struciky cesnaku
4 lyzice (polovica orecha) cerstvo struhaneho kokosu
1 susena cervena chilli papricka
1/3 lyzicky kurkumy
olej alebo ghee
150ml vody + trocha na mixovanie kokosovej zmesi
1 plna lyzicka garam masala
sol
koriandrova vnat


22IMG_8312



AKO POSTUPOVAT:

Susenu chilli papricku si na 10 minut namocime vo vode.

22IMG_8297


V panvici zohrejeme olej (alebo ghee). Cibulu a cesnak na stredne silnom ohni restujeme domakka, potom pridame kurkumu a premiesame.

22IMG_8292

22IMG_8293


Pridame struhany kokos a opekame na miernom ohni, kym kokos a cibula trosku nezhnednu. Premiesavame.

22IMG_8294


Vychladnutu kokosovu zmes a namocenu chilli papricku dame do mixera a s trochou vody vymixujeme na pastu.

1


Kokosovu pastu dame do hrnca, pridame 150ml vody, premiesame a privedieme k varu. Potom pridame ocistene a na kocky nakrajane zemiaky, premiesame, ohen zmiernime a pod pokrievkou kari varime, kym zemiaky nie su makke.

22IMG_8308


Potom pridame garam masala, premiesame a prejdeme varom.

22IMG_8309


 Do hotoveho kari primiesame nasekanu koriandrovu vnat.

22IMG_8310


Podavame s ryzou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára