ČO POTREBUJETE:
3 kuracie stehná s kĺbom; vykostené
soľ
2cm x 2cm čerstvý zázvor
4 menšie strúčiky cesnaku
1/3 lyžičky sušených lístkov senovky gréckej (kasuri methi)
voda podľa potreby
2 červené cibule
1 paradajka
1/4 lyžičky mletého chilli korenia
ghee
70ml kokosového mlieka
koreniny na zomletie:
4-5 klinčekov
kúsok škorice
1 plochá lyžička bieleho maku (khus-khus)
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 plochá lyžička koriandrových semien
AKO POSTUPOVAŤ:
Vykostené mäso pokrájame na rezančeky, nasolíme a zmiešame s postrúhaným zázvorom a cesnakom. Necháme odležať, kým si pripravíme ostatné.
Nachystáme si koreniny na zomletie a zomelieme ich v kávovom mlynčeku na prášok.
Vo woku rozpálime ghee a vložíme zomleté koreniny. Oheň hneď zmiernime. Hneď ako koreniny uvoľnia arómu (čo je takmer okamžite) ku koreninám pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme, kým troška nezhnedne.
Pridáme nakrájanú paradajku a chilli korenie.
Cibuľovo-korenistú zmes necháme vychládnuť a potom rozmixujeme s 50ml vody na pastu.
V tom istom woku, kde sme restovali cibuľu znova rozpálime troška ghee. (Wok sme neumývali od restovania korenín a cibule.) Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opekáme, kým nie je priesvitná.
Pridáme kuracie mäso a medzi prsty sušenej senovky gréckej. Sušená senovka je veľmi aromatická a má silnú chuť, takže jej nesmieme dať veľa. Všetko dobre premiešame a 2 minútky opekáme.
Pridáme cibuľovú pastu, premiešame a troška prisolíme. Nie veľa, solili sme už mäso. Podlejeme vriacou vodou, aby vznikla hustejšia omáčka a dusíme na slabom ohni, pod pokrievkou, 30 minút.
Po 30 minútach pridáme kokosové mlieko, premiešame a zakryté dusíme ešte 5 minút.
Podávame s dusenou ryžou.
Vynikajúci recept, veľmi chutil celej rodine. Chýbal mi len biely mak, nabudúce skúsim s ním.
OdpovedaťOdstrániťSom velmi rada, ze vam chutilo :) Biely mak doda prijemnu orieskovy chut, urcite odporucam :)
Odstrániť