nedeľa, 15. augusta 2010

Spareny Amaranth (Totakura) alebo cerstvy spenat

11100_5676



CO POTREBUJETE:

viazanicka Amaranth alebo spenatu


15ks mensich kari listkov
1 zelena chilli papricka
1/2 lyzicky horcicneho semienka
1 lyzica channa dal
1 vacsia cibula
2cm x 2cm cerstvy zazvor
1/3 lyzicky kurkumy
1/3 lyzicky mleteho cierneho korenia
stipka soli
1/2 lyzice ghee



AKO POSTUPOVAT:

V panvici zohrejeme ghee. Pridame kari listky a chilli papricku.




Hned ako listky prasknu, pridame horcicne semienko a channa dal. Pockam, kym praskne horcicne semienko.




Dalej pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme, kym nezosklovatie.




Potom pridame nadrbno nakrajany zazvor (alebo ho mozete postruhat).




Pridame kurkumu a premiesame.




Pridame nakrajany Amaranth alebo spenatove listy, pridame stipku soli, premiesame a zakryjeme; najlepsie je to zakryt hlbsim plechovym tanierom, do ktoreho sa naleje voda a vnat sa tak upari. Ja som pouzila obycajnu pokrievku, bez vody. 2 minutky nechame prehriat.




Pridame mlete cierne korenie, premiesame, chvilocku prehrejeme, odstavime z ohna a prikryte nechame 5 minut odlezat v teple.




Podavame ako prilohu k dusenej ryzi a kari.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára