utorok, 24. augusta 2010

Zebrovy kolac

22IMG_8780


CO POTREBUJETE:

3 vajcia
150g cukru
75ml mlieka
75ml oleja
185g muky (pouzila som Maida; je porovnatelna s hladkou00) 
1 lyzicka prasku do peciva
1 lyzica kakaa
1/2 lyzicky vanilkovej aromy (alebo rum)



22IMG_8787



AKO POSTUPOVAT:

Z bielkov vyslahame sneh. Zltka dobre vyslahame s cukrom.K zltkovej zmesi pridame mlieko s olejom a premiesame. Pridame muku s praskom do peciva a vymiesame. Nakoniec opatrne zamiesame bielka do zltkovej zmesi.

1


Cesto rozdelime na dve rovnake casti. Do jednej pridame vanilkovu aromu (alebo rum), do druhej kakao. Obe premiesame.

22IMG_8774


Formu si vymastime olejom a vysypeme mukou. Postupne do stredu formy lejeme lyzicou vzdy 1 plnu lyzicu bledeho cesta a na blede cesto do stredu 1 plnu lyzicu tmaveho cesta. Toto striedame, az kym obe cesta neminieme. Tak sa nam farebne cesta navrstvia a vytvorime pozadovany vzhlad.
2


Kolac pecieme v predohriatej rure na 180st., 25-30 minut.



Piekla som podla tohoto receptu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára