nedeľa, 26. septembra 2010

Baranie maso v spenatovo - smotanovej stave

11100_6777



CO POTREBUJETE:

350g baranieho masa
1 velka cibula
1/2 lyzicky kurkumy
1/2 lyzicky mleteho koriandru
sol
1 lyzica tmavej sojovej omacky
voda
1 viazanicka cerstveho spenatu; nasekat nadrobno
150ml sladkej smotany
olej



AKO POSTUPOVAT:

Maso si ocistime, odblanime a pokrajame na mensie kusky.

Vo woku zohrejeme olej a orestujeme do makka nadrobno nakrajanu cibulu. Pridame kurkumu a mlety koriander. Pridame pokrajane maso a restujeme, kym sa nezatiahne. Osolime a pridame sojovu omacku. Dobre premiesame.

1


Podlejeme poharom vody a varime na slabom ohni, prikryte 1 hodinu. Treba stavu kontrolovat a ak sa nam vyvari, podlievame horucou vodou. Ak je maso po hodine varenia makka, pridame nasekany spenat, premiesame, prikryjeme a 1-2 minutky nechame prehriat.

2


Pridame smotanu, premiesame a zakryte dalsich 5 minut povarime na slabom ohni.

11100_6773


Masko som podavala s dusenou ryzou.

8 komentárov:

  1. Bylo by prosím možné zveřejnit recept na typ úpravy "korai" a "bhuna" (lamb, chicken - to je jedno). Jedná se o typická jídla severních území bez použití kokosového mléka.
    Děkuji Martin Etzl

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Martin, urcite :) Dakujem za napady. Najprv ma prekvapil nazov "korai", priznam sa, ze pod tymto nazvom som to jedlo nespoznala, ale uz viem o co ide, ked som pozrela ten nazov. Inak sa to vola aj Chicken karahi alebo Kadhai chicken. Urcite, ked najblizsie budem varit kuracie maso urobim jeden z tychto receptov. Prijemny zaciatok tyzdna prajem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miso, bylo to vynikajici, ba jedinecne! A urcite ne naposledy, wydra labuznicka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak to som rada :) inak toto si myslela tym, ze ci sa v indickej pouziva sojova omacka? Lebo tento recept nie je indicky, je to len taky moj vymysel-improvizacia.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ano, prekvapila me ta sojovka ale nektere recepty celkem dodrzuju (kdyz neimprovizuju ) a tak jsem ji tam tu lzici dala. Sloucila se s chutema tak, ze bych nepoznala chut sojovky, ale celek byl dokonaly! Nedas na Labuznika? I kdyz nevim, jestli to neni hazeni perel .... oni budou radsi se hadat nad meltou s nalamanou houskou!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. po letech jsem na rcp uplne zapomnela v tom mnozstvi receptu kolem me. A to je dobre, zas bude jako novy ☺ Nevim jen jestli tam dam tu cibuli. Prisla jsem na to, ze jehneci je uplne NEJ jen cesnekem. Tedy krome jineho koreni.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale sul je nadevse koreni!! :) Uznavam, ze aj cesnek.

      Odstrániť