piatok, 3. septembra 2010

Kari z Moringy olejodarnej



IMG_6037



CO POTREBUJETE:

1/2 lyzicky rimskej rasce
1/2 lyzicky horcicneho semienka
2 zelene chilli papricky
niekolko kari listkov
2 stredne velke cervene cibule
2 stredne velke paradajky
sol
1/3 paliveho chilli korenia
1/3 lyzicky mletej kurkumy
voda podla potreby
olej

na pastu:
1/2 hrnceka cerstveho struhaneho kokosu
2cm x 2cm cerstvy zazvor
3-4 struciky cesnaku (zalezi od ich velkosti)
velka hrst cerstvej koriandrovej vnate


IMG_6038



AKO POSTUPOVAT:

Mixerom rozmixujeme na pastu struhany kokos, zazvor, cesnak a koriandrovu vnat. Pridame pred mixovanim troska vody.

1



Lusky moringy osupeme a nakrajame na kusky dlhe asi ako malicek. Staci na kraji nozom nacat supku a len potiahnut. Nesupat ako zemiaky.

2


Vo woku rozpalime olej (najlepsie arasidovy, ale moze byt aj slnecnicovy). Pridame rimsku rascu a horcicne semienko a pockame, kym semienko praskne. Potom pridame chilli papricky, do ktorych sme urobili zarezy nozom a vhodime niekolko kari listkov. Dalej pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme, kym nie je cibula makka.

3


Dalej pridame nadrobno nakrajane paradajky, premiesame a zalejeme troskou vody. Zakryte varime, kym paradajky nezmaknu.

4


Ked su paradajky makke, pridame lusky moringy, sol, mletu kurkumu a chilli korenie. Vsetko premiesame a pridame kokosovu-koriandrovu pastu. Opat premiesame....

5


....zalejeme vodou, tak aby z toho nebola polievka, len hustejsie kari a zakryte varime 15-20 minut.

6


Podavame s ryzou.



Ako jest lusky Moringy: Vonkajsia cast luskov je tvrda a tazko stravitelna. Preto sa lusk pozuje (alebo niekolkokrat stisne medzi zubami) a "vycucne" len vnutro. Vonkajsia cast lusku sa neje.



Inspiracia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára