streda 29. septembra 2010

Madras kari pasta

11100_6805



CO POTREBUJETE:

1 lyzica mleteho cierneho korenia
2 plne lyzice mleteho koriandru
2 ploche lyzice rimskej rasce
1 lyzicka horcicneho semienka
4 lyzice oleja
1 plna lyzicka cesnakovej pasty
1 plna lyzicka zazvorovej pasty
1 lyzica paliveho chilli korenia
1 plocha lyzica mletej kurkumy



AKO POSTUPOVAT:

1. V panvici rozhorucime olej, pridame cesnakovu a zazvorovu pastu, chilli korenie, kurkumu a zamiesame. Pridame ostatne koreniny a poprazime na slabom ohni asi 30 sekund. Miesame.
Odstavime z ohna, nechame vychladnut a uslkadnime v tmavej nadobe.


2. Ak pouzijeme cele cierne korenie, koriandrove semena, vtedy cierne korenie, koriandrove semena, rimsku rascu a horcicne semienko najprv opecieme na suchej panvici, kym neuvolnia vonu, nechame vychladnut a zomelieme. Potom na oleji poprazime cesnak, zazvor, chilli, kurkumu, pridame zomlete korenie, poprazime na slabom ohni 30 sekund, nechame vychladnut a uskladnime.

Poznamka: Pasta uskladnena v cistej, tesne uzavretej nadobe a ulozena v chladnicke vydrzi az 6 mesiacov.

1 komentár: