štvrtok, 16. septembra 2010

Masala masoor

Korenena sosovica... Velmi jednoduche na pripravu a chutne s Paratha, Chapati alebo chlebom.


Masala masoor


CO POTREBUJETE:

1 hrncek hnedej sosovice
1 cela cibula
2 stredne velke cervene cibule; nakarajane nadrobno
2 stredne velke rajciny; nakarajane
2 lyzice ghee 
sol
hrst nasekanej koriandrovej vnate

na masala:
1/2 lyzicky cesnakovej pasty (alebo 8ks strucikov nastruhanych)
1/3 lyzicky paliveho chilli korenia
1 lyzicka mleteho koriandru
1/2 lyzicky rimskej rasce
1/2 lyzicky zazvorovej pasty (alebo struhany cerstvy zazvor)


Masala masoor



AKO POSTUPOVAT:

Sosovicu preplachneme, dame do hrnca, zalejeme vodou, aby jej bolo asi 3cm nad sosovicou, vlozime jednu celu osupan cibulu a uvarime do makka; asi 20 minut.
Pripravime si masala. Zmiesame vsetky suroviny v miske na pastu.

Masala masoor


V druhom hrnci zohrejeme ghee a na nom spenime nakrajanu cibulu. Oprazame kym cibula nezosklovatie. Potom pridame masala, 3 minutky opekame.

Masala masoor


Pridame uvarenu sosovicu (bez velkej cibule, ktoru sme v nej varili) a osolime. Pridame nakrajane rajciny a 5 minut na slabom ohni varime, obcas premiesame.

Masala masoor


Nakoniec posypeme nasekanou koriandrovou vnatou, odstavime z ohna, premiesame a 5 minut nechame zakryte odpocivat.

Masala masoor


Masala masoor

6 komentárov:

  1. Nasa dnesna vecera a naozaj je to vyborne. A prekvapilo ma, ake syte jedlo to je. Skusila som k nemu spravit aj capati. Prvy raz v zivote. Mam co vylepsovat, hlavne tvar placiek bol komicky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som rada, ze vam chutilo a na tvare chapati nezalezi, tiez som ich mavala dlho vselijake ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. poznám tento recept ale inak.dala mi ho kamarátka od známych z indie.ale počítam,ze aj oni si ho prispôsobili slovenským obchodom a podnajmovej kuchyni ;-) dodatok-navrch na tanier podľa chuti za lyžicu kyslej smotany

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dobry den pisatelka. Moj recept, ani tento ani iny, nie je prisposobeny slovenskym obchodom (nemam tu take), ani podnajmovej kuchyni :) Je to normalny jednoduchy domaci recept a ak cakate, ze pod tymto nazvom dostanete vsade standard-rovnake jedlo (podla receptu, ktory ste dostala), tak to by ste bola sklamana v kazdej restauracii v Indii. Pretoze tu sa aj taka klasika ako je napr. Dal Makhani vsade lisi zlozenim, ci uz viac, ci menej.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý večer,nech je ako chce,poslala som link na váš recept manželovi a pozdáva sa mu,takže skúsime:-) ďakujem

      Odstrániť