utorok, 21. septembra 2010

Okra kari

11100_6677


CO POTREBUJETE:

10-15ks okra
2 stredne velke rajciny
1/2 lyzicky zazvorovej pasty (alebo cerstvy nastruhany zazvor)
sol
voda
1 lyzicka koriandrovych semien alebo mleteho koriandru
2 susene cervene chilli papriky
olej
1 velka hrst cerstvo nastruhaneho kokosu

na Tadka:
1 lyzica ghee
1 lyzicka horcicnych semien
7ks kari listkov


11100_6675



AKO POSTUPOVAT:

V panvici zohrejeme trochu oleja, pridame koriander a susene chilli papriky a par sekund opekame tak, aby papriky zhnedli. Odstavime panvicu z ohna a nechame chvilu vychladnut. Dame do mixera, kde pridame aj struhany kokos a asi 50ml vody. Vymixujeme na hustu omacku.

1



Do hrnca vlozime okru, ktore sme predtym umyli, dokladne osusili a pokrajali. Dalej vlozime nakrajane paradajky, zazvor. Zalejeme poharom vody, osolime, privedieme k varu a varime na miernom ohni, s troska odchylenou pokrievkou 10 minut.

Potom pridame kokosovu omacku, premiesame a varime dalsich 5 minut.

2




Na zaverecne ochutenie kari si pripravime Tadka. V panvici zohrejeme ghee, vlozime horcicne semena a kari listky. Pozor! oboje v styku s horucim ghee alebo olejom prska.

Ked horcicne semena a kari listky trocha vypraskaju, zoberieme naberacku alebo cokolvek, cim sa da nabrat omacka. Naberieme kokosovu omacku a vlejeme ju do panvice, kde robime Tadka. Kedze ghee je horuce, okamzite to zapeni.

3



Hned ako to zapeni, panvicu troska ponaklaname (ako ked rozlievate cesto na palacinky na panvici) a vylejeme do omacky. Omacku premiesame. odstavime z ohna a prikrytu nechame 5 minut odlezat.

4



Podavame s dusenou ryzou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára