piatok, 24. septembra 2010

Shahi kaaju aloo

...alebo prazene zemiaky v kesu omacke na sposob Shahi. Podavame s indickymi plackami.


1111100_6740



CO POTREBUJETE:

4 velke zemiaky
olej
velka hrst kesu orechov (nesolenych)
voda
1/3 lyzicky zazvorovej pasty (cerstvo nastruhaneho zazvoru)
1/3 lyzicky cesnakovej pasty
1 bobkovy list (azijsky)
1/2 lyzicky rimskej rasce 
1 velka cibula
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky garam masala
1 plna lyzica bieleho nesladeneho jogurtu (Dahi)
100ml sladkej smotany
hrst nasekanej cerstvej koriandrovej vnate
sol




AKO POSTUPOVAT:

Kesu orechy si na 30 minut namocime vo vode tak, aby boli ponorene.

111



V hlbokej panvici si rozhorucime dostatok oleja, aby vsetky zemiaky boli v nom ponorene a oprazime ich dohneda.

112



Kesu orechy spolu s vodou dame do mixera, pridame cesnakovu a zazvorovu pastu a rozmixujeme na kasu.

113



Vo woku zohreje trosku oleja, ohen zmiernime, pridame rimsku rascu a boblovy list. Rascu nechame prasknut, aby sa uvolnila vona.

114



Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a opekame, kym nezmakne. Nenechame ju zhnednut.

115



Pridame kurkumu a garam masala, premiesame.

116



Pridame vymixovane kesu orechy a dobre premiesame.

117



Pridame lyzicu jogurtu a premiesame.

118



Pridame smotanu a znova premiesame. (V povodnom recepte bolo mlieko, nie smotana. Mozete si vybrat, co pouzijete.) Podlejeme trochou (asi 50ml) vody, osolime a priblizne 3-5 minut povarime zakryte na miernom ohni. Obcas premiesame.

119



Pridame oprazene zemiaky a koriandrovu vnat, premiesame, odstavime z ohna a zakryte nechame 15 minut odpocivat.

1110





Varila som podla receptu z Vegetarianskej kucharskej knizky, ktorej autorkou je Nita Mehta.

shahi kaaju aloo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára