nedeľa 24. októbra 2010

Leco

Leco je take typicke jarne jedlo pre mna. Doma ho moja mama varievala s pikantnou klobaskou, ale kedze u nas klobasky nepredavaju, robim bez a stale je vyborne... Okrem ineho, takto pripravene leco je vlastne ako turecke Menemen.


11IMG_3831



CO POTREBUJETE:

1 velka cervena cibula
3 struciky cesnaku
3 masite zelene papriky
2 mensie paradajky
olej
sol
stipka mleteho cierneho korenia
1/2 lyzicky mletej sladkej papriky
stipka mleteho chilli korenia (nemusi byt, ale odporucam pridat)
voda na podliatie
3 vajicka


11IMG_3843



AKO POSTUPOVAT:

V panvici zohrejeme olej a poprazime na nom nakrajany (alebo nastruhany) cesnak a cibulku, kym cibula nezosklovatie.

11IMG_3820


Pridame nakrajanu papriku, sol, mletu sladku papriku, chilli korenie a mlete cierne korenie.

11IMG_3821


Podlejeme asi 100ml vody, privedieme do varu, potom ohen zmiernime a prikryte dusime, kym paprika nie je makka, asi 15-20 minut.
11IMG_3824


Potom pridame nakarajane paradajky a dusime dalsich 5-10 minut. Davame pozor, aby sme v panvici mali stale troska tekutiny. Je lepsie podlievat menej a radsej po troskach podlievat pocas varenia podla potreby.

1


Kym sa dodusi zelenina, do misky si rozbijeme vajicka a vidlickou rozslahame. Ked je zelenina udusena a vydusila sa nam vsetka tekutina, trosicka podlejeme, aby nam nevznikla prazenica po pridani vajicok, ale aby sa vajicka v stave zrazili. Naopak ak mame vela stavy, chvilu nechame na silnom ohni cast stavy vyvarit. Potom pridame rozslahane vajicka a na miernom ohni, premiesavame, kym sa vajicka nezrazia. Potom leco prikryjeme, odstavime z ohna a nechame este 5 minut postat.

2


Podavame s chlebom.



11IMG_3844

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára