streda, 24. novembra 2010

Cestoviny s cerstvymi spenatovymi listami



Cestoviny s cerstvymi spenatovymi listami



CO POTREBUJETE (3-4 porcie):

viazanicka cerstvych spenatovych listkov
platok masla
2 struciky cesnaku

na omacku:
olej alebo maslo
1 mensia cervena cibula
1 plocha lyzica hladkej muky
250ml mlieka
vacsia hrst tvrdeho syra
(vyberte si, ktory vam chuti, napr. Cheddar)
2 struciky cesnaku
stipka mleteho muskatoveho orieska

300ml hrncek cestovin
voda na ich uvarenie
sol


Cestoviny s cerstvymi spenatovymi listami



AKO POSTUPOVAT:

Najprv si pripravime besamelovu omacku. V hrnci zohrejeme olej (alebo maslo) a orestujeme na nom nadrobno nakrajanu cibulu. Cibulu zaprasime mukou, premiesame a chvilocku restujeme. Potom zalejeme mliekom a miesame, kym nam besamel nezhustne. Do besamelu pridame tvrdy syr a na miernom ohni ohrievame, aby sa syr roztopil. Nakoniec pridame nadrobno nakrajane 2 struciky cesnaku a muskatovy oriesok. Premiesame a odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Cestoviny s cerstvymi spenatovymi listami


Dalej si dame zovriet osolenu vodu. Dame do nej cestoviny a uvarime ich podla navodu, aby boli akurat na skus.

Kym sa varia cestoviny zohrejeme v mensom hrnci trocha masla. Pridame nadrobno nakrajane 2 struciky cesnaku a nechame rozvonat. Pridame nakrajany cerstvy spenat, pol minutky restujeme, hrniec prikryjeme a odstavime z ohna. Nechame spenat sparit.

Cestoviny s cerstvymi spenatovymi listami


Ked su cestoviny uvarene, scedime ich, dame do hrnca so syrovym besamelom, pridame spareny spenat a vsetko premiesame.

Cestoviny s cerstvymi spenatovymi listami


Podavame teple. 



Cestoviny s cerstvymi spenatovymi listami

3 komentáre:

  1. toto jedlo vyslovene milujem - jednoduché a taak strašne dobréééé . mňam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A fajna cesnakova vona z neho ide :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tak toto zvyknem aj ja varit len s tym rozdielom ze pouziavam domace tagliatelle:-)

    OdpovedaťOdstrániť