nedeľa, 21. novembra 2010

Kysnute lekvarove buchty (bezvajecne)

Tento recept na zaujal na Vareche, pretoze donho nejde ani maslo ani vajicka. Buchty su makkucke a velmi chutne.


22buchty 018


SUROVINY (na 20ks):

750g hladkej muky (pouzila som Maida)
2 ploche lyzicky susenych kvasnic
4 lyzice krystaloveho cukru
1 ks vanilkoveho cukru
1 plocha lyzicka soli
200ml rastlinneho oleja
375ml tepleho (nie horuceho) mlieka

dzem (niekedy do nich davam horku cokoladu)
olej na potretie


22buchty 017


POSTUP:

Do mise si dame preosiatu muku, cukor, sol, susene kvasnice, vanilkovy cukor a premiesame. Zohrejeme si mlieko a vylejem do tepleho mlieka olej. Mlieko z olejom zapracujeme do muky. Rukou vypracujeme elasticke, nelepive cesto. Misku prikryjeme kuchynskou utierkou a nechame 1 hod. kysnut na teplom mieste.

Po 1 hod. kysnutia cesto rukou znova premiesime. Rozdelime si ho na 3 casti a postupne kazdu cast vyvalkame na asi 1/2 - 1 cm hrubu placku. Placku rozrezeme do mriezky tak, aby sme mali dostatocne velke "stvorce" na ktore ulozime kusok dzemu. Kraje kazdeho "stvorceka" s dzemom prstami spojime do mieska tak, aby nam vznikla buchticka.

Pekac vymastime olejom, buchticky nan ulozime vedla seba, nie prilis natesno a nechame 15 minut podkysnut. Medzitym si predohrejeme ruru na 200st.

22buchty 009


Buchticky pred pecenim zlahka potrieme olejom a pecieme na 200st., 20 minut.

22buchty 013


Hotove pocukrujeme.


Poznamka: Rovnako si mozete upiect aj buchticky na Dukatove buchticky.

6 komentárov:

  1. krásne buchtičky Michaelka, a myslím, že zostanú i dlho mäkučké, keďže sú bez vajíčok .

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem Martinka. Ako dlho zostanu makkucke sme nezistili, lebo dnes rano sme dojedli posledne 3ks :) Ale naozaj boli maksie ako ked pouzijem do cesta vajicko.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem za receptík.buchtičky sa podarili a veľmi nám chutili.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Robim Vase cesto uz niekolky raz a nedam nan dopustit,je skvele,nelepive a. Najlepsie buchticky su z neho

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tesim sa, ze vam chutia :) Ja uz robim len bez vajicka aj na zavin toto cesto pouzivam :)

      Odstrániť