nedeľa, 28. novembra 2010

Pulao s hraskom a senovkou greckou


Pulao s hraskom a senovkou greckou



CO POTREBUJETE:

2 hrnceky ryze Basmati
1 plna lyzica ghee
1 azijsky bobkovy list (tej patta)
4 klinceky
kusok skorice
1 badyan
2 zelene kardamomy
1/2 lyzicky cukru
2 stredne velke cervene cibule
3 struciky cesnaku
1/3 lyzicky nastruhaneho zazvoru
hrst nasekanej koriandrovej vnate
1 lyzicka susenej senovky greckej
velka hrst hrasku
voda podla potreby
sol
troska mleteho muskatoveho orieska


Pulao s hraskom a senovkou greckou



AKO POSTUPOVAT:

V hrnci zohrejeme ghee. Pridame bobkovy list, skoricu, kardamom, klinceky a badyan. Restujeme, kym korenie neuvolni vonu. Pridame cukor, premiesame a nechame ho roztopit. Potom pridame nadrobno nakrajanu cibulu, nakrajane cesnaky, nastruhany zazvor a restujeme, kym cibula nezostane priesvitna.

Pulao s hraskom a senovkou greckou


Pridame koriandrovu vnat a senovku a restujeme 2 minutky. Pridame hrasok a scedenu ryzu, ktoru sme si vopred na 10 minut namocili vo vode. Zalejem vodou tak, aby bola jej hladina asi 1-2cm nad ryzou. Osolime, pridame muskatovy oriesok a premiesame. Privedieme k varu, ohen zmiernime a zakryte varime, kym sa voda nevyvari a ryza nezmakne.

Pulao s hraskom a senovkou greckou


Mozeme podavat ako prilohu alebo ako samostatne jedlo a k nemu papad.



Pulao s hraskom a senovkou greckou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára