nedeľa 19. decembra 2010

Gobi Manchurian

Gobi manchurian



CO POTREBUJETE:

na cesticko:
3/4 pohara hladkej muky (Maida)
1 lyzicka kopcekom kukuricneho skrobu
sol
1/2 lyzicky zazvorovej pasty
1/2 lyzicky cesnakovej pasty
voda podla potreby

dalej:
1 mensi karfiol
1 mensia masita zelena paprika
2 velke cervene cibule
1/3 lyzicky kurkumy
1/3 zazvorovej pasty
1/3 cesnakovej pasty
1 zelena chilli papricka (alebo 1/3-1/2 lyzicky paliveho chilli korenia)
1 lyzica sojovej omacky light
1-2 lyzice paradajkoveho pretlaku
mlete cierne korenie
olej na vyprazanie
vnat jarnej cibulky


Gobi manchurian



AKO POSTUPOVAT:

V miske zmiesame muku s kukuricnym skrobom a solou a postupnym pridavanim vody vymiesame kasicku. Do kasicky zamiesame zazvorovu a cesnakovu pastu.

22gobi manchurian 001


Karfiol si rozrobime na ruzicky. V hlbsej panvici zohrejeme dostatok oleja, aby karfiol bol z polovice ponoreny pri vyprazani. Kazdu ruzicku postupne dobre namocime v kasicke z muky a vlozime do horuceho oleja. Smazime na stredne silnom az miernom ohni dohneda.

22gobi manchurian 005


Vyprazeny karfiol si odlozime bokom na kuchynske save obrusky, aby sme odstranili prebytocny olej.

V druhej panvici si zohrejeme asi 2 lyzice oleja. Poprazime na nom minutku kurkumu a zazvorovu a cesnakovu pastu.

22gobi manchurian 008


Pridame na mensie kusky nakrajanu cibulu, papriku a nadrobno nakrajanu chilli papricku (ak pouzivame). Hrniec zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni zeleninu udusime do makka. Obcas premiesame.

22gobi manchurian 010


Cibulu a papriku zalejeme sojovou omackou, pridame paradajkovy pretlak. (Indicke zeny pouzivaju obycajny kecup. Uplne vazne. Som si ista, ze to tak robia aj v restauraciach. A tak sa nebudem tvarit, ze ja to obcas tiez neurobim, ak nemam pretlak...) Ak sme nepouzili chilli papricku, teraz pridame palive chilli korenie a mlete cierne korenie. Dobre premiesame.

22gobi manchurian 012


Pridame vyprazeny karfiol a premiesame s cibulou a paprikou; ak treba, dosolime. Aby to nebolo prilis suche, pridame 2 lyzice vody, prehrejeme.

22gobi manchurian 013


Pridame nadrobno nakrajanu vnat jarnej cibulky a premiesame. Odstavime z ohna a nechame ulezat v tesne uzavretom hrnci 10 minut.

22gobi manchurian 014


Hotove jedlo si mozeme este dozdobit nasekanou vnatou jarnej cibulky priamo na tanieroch.



Gobi manchurian

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára