utorok, 28. decembra 2010

Krevety utopene vo vine

Vlastna improvizacia.





SUROVINY:

4ks dospelych cerstvych tigrych kreviet (jumbo prawns)
olej na vyprazanie

na marinadu:
2 lyzice cerveneho vina
sol
mlete cierne korenie

na cesticko:
3 lyzice hladkej muky
1/2 lyzice kukuricneho skrobu
1/3 lyzicky kurkumy
1/3 lyzicky kasmirskeho chilli korenia
1 lyzicka cinskej koreniacej zmesy
malicka stipka sody
stipka soli
voda


POSTUP:

Krevety najprv ocistime, odstranime crievko tak, ze zlahka narezeme krevetu pozdlzne na chrbte a crievko vytiahneme.




V miske zmiesame vino, sol a mlete cierne korenie. Vlozime krevety, ktore sme si kazdu rozrezali na 3 casti. Poriadne kazdy kusok "obrbleme" vinnou marinadou a ulozime na 2 hod. do chladnicky.




V druhej miske zmiesame obe muky s vodou. Pridame ostatne suroviny na cesticko a dobre vymiesame.




V hlbsej panvici zohrejeme viac oleja na vyprazanie. Kazdy kusok krevety dobre obalime v kasovitom cesticku a oprazime dohneda zo vsetkych stran.




Hotova kreveta na reze.




Cinska koreniaca zmes obsahuje: pazitka, cesnak, cibula, zazvor, chilli, zeler, sol, sezamove semena, E572

2 komentáre: