pondelok 27. decembra 2010

Opekany karfiol s hraskom

Opekany karfiol s hraskom



SUROVINY:

1 mensi karfiol
hrst cerstveho (alebo mrazeneho hrasku)
voda
sol
olej
kari listky
1/2 lyzicky horcicnych semien
1/3 lyzicky kurkumy
1/2 lyzicky mleteho koriandru
1/3 lyzicky zazvorovej pasty
mlete cierne korenie



POSTUP:

Karfiol uvarime vo vode. Vodu nesolime. Uvareny karfiol popucime vidlickou.

Vo woku zohrejeme trochu oleja, vhodime kari listky, horcicne semienka, kurkumu a mlety koriander. Nechame prasknut horcicne semienko.




Pridame zazvorovu pastu a premiesame.




Pridame mrazeny hrasok a popuceny karfiol. Osolime a poprasime mletym ciernym korenim. Premiesame a opekame, kym hrasok nie je makky; asi 5 minut za obcasneho premiesania.




Podavame ako zeleninovu prilohu ku kari a ryzi.




Pre delenu stravu:

rastlinny den - mozete podavat ako prilohu k ryzi a kari, ktore splna pravidla pre rastlinny den alebo mozete takto upraveny karfiol jest s indickymi plackami.

zivocisny den - takto upraveny karfiol mozete podavat ako prilohu k masu (pretoze zeleny mrazeny hrasok sa vraj povazuje za zeleninu).

4 komentáre:

  1. Preco práve "mrazený" hrach? Cerstvý nie je vhodný?
    Karfiol si uvarime alebo Karfiol uvarime?
    Význam nie je ten istý a zmysel je nesprávny. Pouzitie slova "si" sa vztahuje na nieco osobné napr. "obleciem si sveter"a nie "obleciem sveter".
    Pochopila ste rozdiel? Ak áno, tak to "si" z prvej vety odstránte.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jak uzasny recept! S hraskem priste, dnes lusky, protoze nebyl. Pochutnala jsem si velmi! Diky Miso za tvuj inspirativni a krasny blog!

    OdpovedaťOdstrániť