nedeľa 16. januára 2011

Kysnuty kakaovy zavin (bez vajec)


Kakaovy zavin (bezvajecny)




CO POTREBUJETE (na 2 zaviny):

750g hladkej muky (pouzila som Maida)
2 ploche lyzicky susenych kvasnic
4 a 1/2 lyzice krystaloveho cukru
stipka soli
200ml rastlinneho oleja
375ml tepleho (nie horuceho) mlieka

na napln:
kakao
jemny krystalovy cukor
olej alebo ghee na potretie zavinu




AKO POSTUPOVAT:

Do mise si dame preosiatu muku, cukor, sol, susene kvasnice a premiesame. Zohrejeme si mlieko a vylejem do tepleho mlieka olej. Mlieko z olejom zapracujeme do muky. Rukou vypracujeme elasticke, nelepive cesto. Misku prikryjeme kuchynskou utierkou a nechame 1 hod. kysnut na teplom mieste, bez prievanu.

Po 1 hod. kysnutia cesto rukou znova premiesime. Prenesieme na pracovnu dosku a vyvalkame si tenky plat. Nan cez sitko preosejeme kakao a posypeme jemnym krystalovym cukrom. Povrch poprasime este troskou muky, aby plnka zostala hustejsia.


Zavin zavinieme a prenesieme na plech, na ktory sme dali alobal a ten potreli olejom. Zavin popichame vidlickou a potrieme olejom.


Kolac nechame podkysnut asi 30 minut. Ruru predohrejeme na 200st. a kolac pecieme na 180st., 25-30 minut, dohneda. Upeceny zavin potrieme olejom alebo ghee zlahka a nechame vychladnut.

4 komentáre:

  1. tak toto je supiiiiiiiii, Miska,najblizsie vyskúsam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A dokonca sa mi ani nepraskol. Ked robim taky s maslom a vajickami, tak sa mi vzdy praskne. S tymto cestom sa super pracuje, robim aj lekvarove buchty z neho.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. uz sa pecie.. pracovalo sa s tym cestom naozaj velmi dobre.. som zvedava, ako to bude chutit :)

    OdpovedaťOdstrániť