streda, 23. februára 2011

Kokosove Scones

Toto anglicke pecivo je svojou chutou zvlastne dobre a vhodne na ranajky k caju, kave, ci kakavku.


Kokosove scones



CO POTREBUJETE:
 (Hrncek, ktory som pouzila na meranie surovin ma objem 280ml.)

2 hrnceky hladkej muky (pouzila som Maida)
1/2 hrnceka kokosovej mucky
1/2 hrnceka vlociek (pouzila som Quaker quick oats)
6 lyzic krystaloveho cukru
1 lyzicka prasku do peciva
1/4 lyzicky soli
1/3 hrnceka zmaknuteho masla (nie roztopeneho)
2 vajicka
1/2 hrnceka mlieka


Kokosove scones




AKO POSTUPOVAT:

Vo velkej miske zmiesame muku, vlocky, kokosovu mucku, cukor, sol a prasok do peciva. V mensej miske rozmiesame mlieko s vajickami a asi 3 lyzice si z toho odlozime bokom. Do muky pridame maslo a prstami ho do muky zapracujeme, aby vzniklo nieco ako drobenicka. Potom pridame mlieko rozmiesane s vajickami a vypracujeme cesto. Ak by sa vam prilis lepilo a bolo mokre, mozete pridat muku, az kym sa vam s nim nebude dobre pracovat. Pridavajte vsak vzdy len po lyzici. Nesmie byt prilis tuhe.

Kokosove scones


Cesto prenesieme na suchy plech a rukou urobime hrubu, okruhlu placku, ktoru rozkrojime na 8 dielov. Kazdy diel potrieme mliekom s vajickom, ktore sme si odlozili bokom a posypeme troskou krystaloveho cukru.

Kokosove scones


Ruru predohrejeme na 220st. Scones pecieme prvych 10 minut na 220st. Potom teplotu znizime na 190st. a pecieme dalsich 25 minut. Upecene znova rozkrojime na reze, kde sme ich prekrojili pred pecenim, nechame vychladnut trosku a podavame este teple (nie horuce, hlavne detom, aby ich bruska neboleli).

1 komentár:

  1. pecivko na ranajky,to je moje:)a este ak je aj kokosove ,tak duplom:))mnam:)

    OdpovedaťOdstrániť