streda 16. februára 2011

Krevetove dum dum




22krevetove dum dum 042




CO POTREBUJETE:

1/2kg cerstvych tigrych kreviet; ocistenych
200ml hrncek kesu orechov namocit v 200ml vody
olej
3 stredne velke cervene cibule
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty
1 lyzicka mleteho koriandru
3/4 - 1 lyzicka kasmirskeho chilli korenia mleteho (je menej palive nez bezne chilli korenie)
1/2 lyzicky mletej kurkumy
2 stredne velke rajciny; nakrajane nadrobno
sol
1 lyzicka susenych listkov senovky greckej (v povodnom recepte je mleta senovka, cize mlete semena)
100ml vody na podliatie kreviet
hrst koriandrovej vnate; nasekanej



22krevetove dum dum 048



AKO POSTUPOVAT:

Ocistime krevety od pancierikov a criev a dobre poumyvame.

22krevetove dum dum 019


Kesu orechy namocime vo vode na 30 minut a potom spolu s vodou vymixujeme na kasu. Nemusi byt vymixovana do uplnej dokonalosti. Kusky kesu orechov vo vyslednom kari su velmi dobre.

22krevetove dum dum 002


V hlbsej panvici zohrejeme olej (mozete pouzit ghee miesto oleja) a do makka na nom opecieme nadrobno nakrajanu cibulu.


22krevetove dum dum 021


Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a minutku restujeme.

22krevetove dum dum 022


Pridame mlety koriander, kurkumu a chilli korenie a premiesame s cibulou.

22krevetove dum dum 026


Pridame nadrobno nakrajane rajciny, premiesame...

22krevetove dum dum 027


... a dusime ich pod pokrievkou na miernom ohni, kym nezmaknu a nerozpadnu sa.

22krevetove dum dum 029


Pridame krevety a 100ml vody, premiesame, privedieme do varu, ohen zmiernime a 6 minut varime pod pokrievkou.

22krevetove dum dum 031


Osolime, pridame senovku grecku, premiesame.

22krevetove dum dum 035


Pridame kasu z kesu orechov, premiesame, privedieme do varu a na stredne silnom ohni, odokryte varime 2-3 minuty.

22krevetove dum dum 037


Panvicu odstavime z ohna a zakrytu nechame 10 minut postat. Nakoniec do kari primiesame nasekanu koriandrovu vnat.

22krevetove dum dum 040


Podavame s dusenou ryzou alebo indickymi plackami (Naan, Paratha, Chapati).



22krevetove dum dum 062


4 komentáre:

  1. Ahoj Miška, tie krevety voňajú až sem ku mne....keby som sa niekedy v živote dostala ku krevetám, už presne viem, kde hľadať receptík....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Urcite tento recept skus, ak by si mala krevetky, je to velmi dobre kari.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mame strasne radi krevetky! Tieto vyzeraju uzasne, len skoda, ze sa neviem dostat k tym listkom senovky ;o(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To je skoda, ze tie susene listky senovky nie je dostat. Inak ma to trosku prekvapuje, lebo ked su suene maju nejaku trvanlivost a to by mohli mat predajci exotickych surovin v obchodikoch.

    OdpovedaťOdstrániť