piatok, 11. februára 2011

Skoricove lievance

Skoricove lievance



CO POTREBUJETE (na asi 7ks):

2 vajicka
200g bieleho jogurtu
stipka soli
1 plna lyzica hnedeho cukru
3/4 lyzicky mletej skorice
180g hladkej muky (pouzila som muku Maida)
2 lyzice roztopeneho masla
1 plocha lyzicka prasku do peciva
(ak by bolo cesto velmi huste, domiesat s mliekom)


Skoricove lievance



AKO POSTUPOVAT:

Najprv si v miske zmiesame vajicka, jogurt, stipku soli, hnedy cukor a skoricu. Pridame muku, do ktorej sme zamiesali prasok do peciva a sodu a poriadne vymiesame na hladke cesto. Nakoniec primiesame roztopene maslo a vymiesame. Ak by bolo cesto prilis huste, pridame troska mlieka. Hustota cesta by mala byt asi ako pri kysnutych dolkach. Cesto nechame aspon 30 minut postat.

Panvicu si dobre rozohrejeme. Lievance pecieme nasucho z oboch stran dohneda, na miernom ohni. Po obrateni lievanec troska pritlacime o panvicu obracackou, splostime ho.

Skoricove lievance


Mozeme podavat s ovocim, s cokoladovou polevou, pocukrovane alebo so slahackou. 



Skoricove lievance

10 komentárov:

  1. Miška...krásne lievance a perfektné pokračovanie prvého blogu....a najviac sa mi páči tá fotka s malou...je fantastická...tá fotka aj tá malá maškrtníčka...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :) Dakujem...to je moja mladsia, nemohla sa dockat, kedy uz prestanem okolo nich tancovat s fotakom a dam jej to zjest.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Určitě byly moc dobré...na té fotce vypadá jako kdyby je zkoumala a přemýšlela sníst či nesníst...E.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :)) veru zjedla, boli dobre...pekne vonali ked sa piekli

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj. Môžem cesto nechať aj cez noc v chladničke a ráno z neho urobiť lievance? Nestane sa nič?Lebo väčšinou ráno nestíham a ušetrilo by mi to dosť času. Vyzerajú úžasne! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Neskusala som,ale podla mna by to slo.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nemalo ist do cesta aj mlieko??? v miske to tak vyzera, ja som aj dal a boli vyborne

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie, nie, to je jogurt, taky redsi, nie ako zelatina (domaci). Ak bolo treba cesto zriedit, mlieko je ok :)

      Odstrániť