streda 30. marca 2011

Baby baklazany s hrachom

22IMG_7168




CO POTREBUJETE:

4-5ks baby baklazanov
1 lyzica ghee
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky mleteho koriandru
1/2 lyzicky rimskej rasce
sol
voda na podliatie
1/2 lyzicky garam masala
hrst naluskaneho hrachu (alebo mrazeny)
cerstva koriandrova vnat




22IMG_7172



AKO POSTUPOVAT:

V panvici si zohrejeme ghee. Pridame kurkumu, rimsku rascu a mlety koriander a minutku poprazime.

22IMG_7154


Potom pridame na male kocky nakrajane baklazany, osolime, podlejeme vodou a privedieme k varu.

22IMG_7157


Ohen zmiernime, pridame garam masala, premiesame a prikryte dusime na slabom ohni domakka.

22IMG_7159


Ked su baklazany makke, pridame hrach a odokryte povarime.

22IMG_7160


Pridame koriandrovu vnat, premiesavame a zmes nechame pod pokrievkou este 10 minut odpocivat.

22IMG_7162


Jedlo je vhodne ako priloha k vegetarianskemu kari a ryzi alebo si k nemu mozete urobit rozne placky.

8 komentárov:

  1. Tak toto ma Miška "baví". Minibaklažány u nás nedostať (možno v Metre-ale to už treba kúpiť celú prepravku :(), myslíš, že to bude vadiť z normálnych?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ivi, urcite to pojde aj z velkych, len by som ich najprv nasolila a nechala vypotit, aby neboli horke. Tieto male su obycajne neni horke.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypotíme, urobíme :), díky za recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Miska, tvoju stranku si uz budem musiet nastavit ako 'home page', co sem stale chodim a hladam inspiracie. Vyskusala som uz vela receptov, medzi nimi aj tento. No, celkom dobre to bolo, len mne ten baklazan otmavel:) Prvykrat som jedla baklazan a stale zijem:) Vdaka za recept.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka, ked baklazan pokrajas, hned ho hod do osolenej vody az do vtedy, kym ho nepojdes varit. Nemal by stmavnut.

      Odstrániť
  5. Hej? Ok,vyskusam, dikes.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mňaaaaam, akurát som ich dokončila,, sú famózne..:-)

    OdpovedaťOdstrániť