nedeľa, 24. apríla 2011

Scones s Cheddarom



Scones s chedarom



CO POTREBUJETE (na 8ks):

125g hladkej muky (pouzila som Maida)
1 plocha lyzicka prasku do peciva
sol
1/4 lyzicky chilli korenia (pouzila som kasmirske)
100g struhaneho Cheddaru
2 lyzice oleja
60ml mlieka izbovej teploty
1 vajce


Scones s chedarom



AKO POSTUPOVAT:

Dame si zohriat ruru na 180 st. V miske zmiesame muku, prasok do peciva, sol, chilli korenie a nastruhany syr. V druhej miske zmiesame mlieko, vajce a olej.

Scones s chedarom


Mokru zmes prilejeme do suchej a vypracujeme elasticke makke cesto, nesmie byt prilis huste. Ak by bolo prilis huste, potroske pridajte mlieko. Ak by bolo prilis riedke pridavajte muku len tak, ze cesto trosku poprasite a znova premiesite v rukach. Plech si potrieme olejom a poprasime mukou. Prebytocnu muku z plechu vysypeme prec. Cesto na plech polozime a dlanou roztlacime (nevalkat!!) na okruhlu placku hrubu asi 2-3cm. Nozom cesto rozrezeme na 8ks. Aby sa vam cesto na noz nelepilo, pomucte si ho pred kazdym zarezom do cesta.

Scones s chedarom


Kazdy scone potrieme troska mliekom a dame piect na 25-30 minut dohneda.

12 komentárov:

  1. mňam ... vyzerajú fantasticky ... po Veľkej noci mi určite zostanú v chladničke nejaké syry, tak urobím :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jaaj fakt vyzeraju lakavo, musim skusit:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hm, zaujimave pecivko. Miska, v posledne dni som jedla indicky garlic bread. Velmi by som chcela nan recept. Skor mi to pripominalo nase akoby lokse ako nas chlieb. Bolo lahunke cesticko, neskutocne chutne. Nevies o tom nieco? Viem, ze v kazdom regione Indie sa varia ine druhy jedal, ale snad mi budes vediet poradit. Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  4. @Adriana ty myslis ai Garlic Naan? Skus sa pozriet sem http://thekitchykitchen.blogspot.com/2011/04/chana-masala-and-garlic-naan-with.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jeej Michaelka, tie sú krásne, a hlavne vyzerajú veľmi veľmi chutne. paa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ano Miska je to to. Si zlata, velmi pekne dakujem. Strasne mi to chutilo a chcem sa pokusit aj doma si to urobit. Este raz dakujem. Potesila si ma velmi. Pa Ada

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dakujem Martinka, tieto su naozaj dobre, usla sa mi len spicka z jedneho :)
    @Adka nie je za co,tiez ich musim niekedy vyskusat, takze ja dakujem za napad ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tak tieto opäť urobím podľa teba Miška, máš veľmi dobré presné recepty, je na ne spoľah, tieto vyzerajú prudko jedlé

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som rada :) aj ked cas pecenych veci a stupne si treba urcite upravovat. Som to teraz zistila, ked som si kupila iny model piecky nez som mala doteraz. Vsetko peciem kratsie a na nizsie stupne.

      Odstrániť