utorok 3. mája 2011

Kuracie stehna "Tandoori"

Preco "Tandoori" v uvodzovkach? No preto, lebo na prave tandoori treba mat tandoori pec. Ale pochybujem, ze ju vacsina z vas mat doma bude, takze si myslim, ze sa uspokojime aj s touto alternativou.


Kura tandoori



CO POTREBUJETE:

4 kuracie stehna
sol
ghee

na marinadu:
150-200 ml bieleho nesladeneho jogurtu (dahi)
1 plna lyzica tandoori masala
1 plna lyzica paradajkoveho pyre (pretlak)
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky mleteho chilli korenia
2 lyzice limetkovej (alebo citronovej) stavy
1/3 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty


Kura tandoori



AKO POSTUPOVAT:

Kuracie stehna ocistime. Urobime do nich zopar zarezov ostrym nozom. Prisady na marinadu zmiesame v miske a v marinade dobre obalime kuracie stehna. Stehna nechame marinovat minimalne 2 hod. v chladnicke, najlepsie celu noc.

Kura tandoori


Gril rozohrejeme na 230-250st. Stehna vyberieme z marinady, osolime, ulozime do pekaca a pokvapkame s ghee. Najprv ich polozime spodom nahore a grilujeme 10 minut. Potom stehna obratime a grilujeme dalsich 15 minut vrch stehien.


* * *

Pouzila som kupovanu zmes Tandoori masala, ktora obsahuje: mlety koriander, chilli korenie, rimsky kmin, klinceky, cassia (neviem prelozit), drveny toor dal, suseny cesnak, sol, cierne korenie, suseny zazvor, biely mak, kurkumu, badyan, muskatovy oriesok, asafoetida, triphala and cassia leaf (tej patta); cassia leaf sa povazuje za azijsky bobkovy list.

Kuracie stehna "Tandoori"

11 komentárov:

  1. Miška,toto vyzerá tááák dobre, recept ukladám a vyskúšam,len tie koreniny poskladať bude náročnejšie :).Tie 40 tky nezávidím.Pekný týždeň!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tandoori korenie mám a je výborné, takže budú stehienka :-) krásne sa ti upiekli...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem vam :)
    Ivka, tie koreniny neskladaj, myslim, ze sa na Slovensku da kupit normalne zmes Tandoori masala v Tescu alebo Jednote. Pamatam si, ze som ju videla v potravinach niekde naposledy, ked som bola doma. Nie je to nejaka pikantna zmes korenin a na grilovanie sa super hodi. Myslim, ze sa tento recept oplati vyskusat, podla mojho nazoru nemoze sklamat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dalsi kuraci receptik, ktory musim vyskusat :) Dakujem Miska :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zrovna jsem hledal nejaky recept kde bych svoje Tandoori koreni privezne z Indie vyzkousel...diky!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak jsem to dneska konecne vyzkousel...vynikajici ovsem dovolil bych si par poznamek.

    - kure je lepe nasolit az pred pecenim, jinak pusti strasne vody a neni pak stavnate
    - take je lepe maso trosku narezat aby omacka poradne vnikla do masa a ochutila ho
    - marinovat urcite dele nez 4 hodiny, klidne i 24 hodin

    diky za recept!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Proc byl muj prizpevek smazan? Bylo v nem neco spatne???

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nebolo v nom nic spatne, aj som odpovedala, ze dakujem za rady. Ja som ho nemazala. Bohuzial poslednych niekolko dni blbne sluzba blogger, na co sa na facebooku stazovali aj ini blogery, ze im jednoducho zhltlo cely post, takze asi bude chyba. Komentar som nemazala. Ak ho mas ulozeny, v pohode ho sem znova vloz.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. pre AZA: nasla som tvoj komentar, ktory tu zmizol v mojom emailovom odpadkovom kosi, tak ho sem nakopirujem, pretoze v nom boli tvoje osobne postrehy, kedze si recept vyskusal a podla mna to boli uzitocne rady. V ziadnom pripade by som taky komentar nemazala....

    """Tak jsem to dneska konecne vyzkousel...vynikajici ovsem dovolil bych si par poznamek.

    - kure je lepe nasolit az pred pecenim, jinak pusti strasne vody a neni pak stavnate
    - take je lepe maso trosku narezat aby omacka poradne vnikla do masa a ochutila ho
    - marinovat urcite dele nez 4 hodiny, klidne i 24 hodin

    diky za recept! """

    OdpovedaťOdstrániť