pondelok 16. mája 2011

Oslavili sme 8. narodeninky nasej Saloni

Este stale sme v Mumbai. Ale uz sa zacinam tesit domov. Chyba mi moja kuchyna, pre zmenu byt, v ktorom nie je plno ludi a aj vonku pomerne klud. Tento rok sme sice necestovali, neboli nikde lezat na slnku, ci zdolavat nejake kopce, ale som spokojna. Nakupila som detom vela peknych veci a ja som si ulovila 3 krasne obrazky na stenu. Uz sa tesim, ked ich zavesime.




3 dni dozadu sme oslavovali narodeniny nasej starsej dcerky. Boli sme na obed ja, manzel, nase deti a deti manzelovych bratov) v restauracii Gypsy v Shivaji parku. Podla nazvu by si asi nikto netrufal odhadnut, co tam asi varia. Neviem, ci je to skratka niecoho alebo nazov len tak “strelili” :) V kazdom pripade tam varia vyborne cinske a thajske jedla.

Najprv sme skontrolovali, co je v mistickach na stole a ocividne to nebolo nic lakave :)




Kym sme cakali na predjedlo, dali nam chilli kapustu...nikto to nechcel jest....




Potom nam priniesli predjedlo....."crackling spinach" a stiplave zemiacky so sladkou chilli omackou. Bolo to vynikajuce. (Na Crackling spinach mam recept, budem skusat, ked budeme doma a ak sa podari, mate sa na co tesit!)




Hlavne jedlo som mala Kuracie masko v bielej zazvorovej omacke s hubami a bambusovymi vyhonkami a zbytok jedlikov si dalo jahnacie v palivej chilli omacke (palive, ale tiez to chutilo velmi dobre). A najmensie si dalo obycajne cinske “noodles”. Ako priloha bola zeleninova opekana ryza.








A na zaver si deti dali zmrzlinu.




Poculi ste uz o zmrzline s ruzovymi lupienkami? Ja som ju ochutnala prvykrat.....zdala sa mi prilis sladka a vonala ako potpourri.




Po obede som ja s mensou dcerkou zalahla odpocivat a mladez chystala malu oslavu na vecer. Vecer o 7 prisli dcerkine kamaratky, hrali sa rozne hry, tancovali :)




No a potom sme Salonke zaspievali Happy birthday a ona rozkrojila torticku.




Torticka bola “Dutch truffle cake”...fantasticka. Tiez musim najst recept a niekedy vyskusat urobit doma.




Takze oslava 8. narodenin bola uspesne za name, moja mala slecna bola spokojna a ja som rada, ze sa jej cely den pacil.

17 komentárov:

  1. Moc hezké, hlavně ta recenze restaurace :)
    Na ten spinach se těším! :)

    Salonke od nás taky všechno nejlepší k narodeninám! :) Happy B-Day :-*

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem Miska :)
    Do tej restauracie chodime vzdy, ked sme v Mumbai. Je to len kusok taxikom a okrem toho, co som dala fotky jedla sem, maju aj vyborne ryby a krevety, rozne noodles a zboznujem ich Sizzling walnut brownie :P

    OdpovedaťOdstrániť
  3. strasne ma potesili fotky dievcatiek, salonka je nadherna a povabna ako vzdy a je neuveritelne ako sanabka vyrastla. Si pamatam jej prvu fotku co som videla, ako ste nakupovali v samoske a priplietol sa ku Vam taky maly blondacik...vtedy bola este babatko s puckatou plienkatou ritkou.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dakujem Mili :) Ty myslis, ked sme byvali v Pondicherry :)) ano tam sa jej v obchode pacil ten blondaty chlapcek. Teraz tu vychovava dievcata Salonkinho veku...a vlastne vychovava celu rodinu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Malej slecne zelam vsetko naj naj naj!!! Uz sa tesim na ten spenatikovy recept!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Saloni zelam dodatocne vsetko najlepsie k narodeninam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. dakujeme :) dufam, ze ten spenat sa mi podari ako ho robia v tej restauracia...dobrotka

    OdpovedaťOdstrániť
  8. blahoželám slečne :-)...super opis reštaurácie...a tiež čakám na ten perfektný špenát :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. dakujem :) na spenat sa uz trasem :))) a ked som vam o nom uz povedala, tak budem mat este aj tremu, ze sa mi nepodari!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Miška ty máš ale krásnu slečnu a páči sa mi jej zdrobnelé meno, že Salonka :)viem, jej meno má iný význam, ale u mňa evokuje maškrtu na stromček. Prajem slečne Salnoke minimálne tak krásne dectvo , aké mala doteraz (lebo tak mi to príde s tvojich pekných príspevkov)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Dodatocne prajem vsetko najlepsie k narodeninkam tvojej nadhernej dcerky. Krasne ste si to uzili, vdaka za tento mily prispevok.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Dakujeme :) @Ajka ano Salonka ako na vianocnom stromceku :) Ked sme raz boli na Vianoce na Slovensku tak sme sestrinej dcerke hovorili, ze pozri na stromceku su salonky a ona ukazala na moju dceru. Tak mi hovorime, ze ano aj to je Salonka :) A moja Salonka sa ma opytala "a ktora salonka na stromceku je Petka?" :)) (Petka je sestrina dcera, ktorej sme tie salonky ukazovali.)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. prelúskavam až som sa prelúskala k Tvojmu príspevku, veľmi milé, prajem Salonke zdravie v živote veľa úspechov a maminke gratulujem k šikovnej dcérke:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Dana :) (Kumari)24. júla 2011 o 3:27

    Krasne straveny narodeninovy den! :) Salonka je uz ozaj krasna slecna :)!
    Restauracna "recenzia" je tiez vesela, naozaj, aky svojrazny nazov zvolili! :) Inak, ta chilli kapusta - nebolo to korejske kimchi? ja ho zboznujem! ked som studovala v cine, stale som mala kopec korejskych kamosiek a kamaratov - spoluziakov a chodila s nimi jest do korejskych restauracii (jedlo v restauraciach je v cine znacne lacnejsie ako na SK) a vzdy som sa tesila na kimchi, ktore bolo vzdy ako predjedlo. Ale ani moj indicky manzel to nemusi, tak si ho kupujem obcas sama pre seba aj tu na SK v korejskych obchodikoch v BA... Ale nie take dobre, ake robia doma Korejci, alebo ake bolo v tych korejskych restauraciach...

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Tak to ti veru nepoviem ci je to kimchi, lebo este nikto nikto predo mna nepostavil misku s kimchi, ze "toto je kimchi, ochutnaj" :) tak ani neviem ako by to malo vyzerat. To nam len priniesli na stol, aby sme sa nenudili, kym pride jedlo.

    OdpovedaťOdstrániť