streda, 8. júna 2011

Chrumkavy spenat

Ked sme boli v Mumbai, boli sme raz na obed v cinskej restauracii Gypsy. Milujem ich "crackling spinach" a rozhodla som sa, ze ho vyskusam urobit doma. Priprava je velmi jednoducha a chuti dokonca este lepsie nez v restauracii.


Chrumkavy spenat, Crackling spinach



CO POTREBUJETE:

2 viazanicky cerstvych spenatovych listov
(pokrajat nie prilis nadrobno)
1 lyzicu kukuricneho skrobu
olej na vyprazanie

olivovy olej
1 lyzicku chilli vlociek
1 lyzicu sezamovych semien
sol
1 lyzicku krystaloveho cukru



AKO POSTUPOVAT:

Sezamove semena si opecieme na suchej panvici ohneda a odlozime bokom.

Chrumkavy spenat



Spenatove listy umyjeme a osusime. Pokrajame (nie prilis nadrobno) a vlozime do mise. Pridame lyzicu kukuricnej mucky a listy dobre premiesame tak, aby bol kazdy kusok muckou obaleny.

Chrumkavy spenat


Chrumkavy spenat



V hlbokej panvici (pouzila som wok) zohrejeme dostatok oleja (spenat v nom musi plavat ako keby sa fritoval). Ked je olej dobre rozpaleny spenat postupne v nom na silnom ohni oprazime. Neprazte vsetok naraz, treba ho prazit po castiach. Oprazeny chrumkavy spenat vyberte na papierovy kuchynsky obrusok, aby odsal prebytocny olej.

Chrumkavy spenat



V druhej panvici zohrejte troska olivoveho oleja a oprazte 1-2 minutky chilli vlocky. Pridajte vyprazeny spenat, hned pridajte sol a cukor, premiesajte a odstavte z ohna.

Chrumkavy spenat



Nakoniec donho priemiesajte opecene sezamove semienka a ihned podavajte ako predjedlo.

Chrumkavy spenat


10 komentárov:

  1. mňam ... to je fajnový špenátik ... ďakujem za recept, hneď som si ho uložila :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. s tým sezamom a chilli to musí byť perfektné...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Miška. Musim to napysat ale neviem kam: úzasné recepty,skvela kuchyna, srozumitelne popisy a pekne prehladna stranka. Us len kupyt woka a casom asi vyskúsam setko. faktická VĎAKA za stranku!!..ps: špenát ťip-ťop:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :) dakujem, fakt skuste, ak mate suroviny, myslim, ze su aj celkom dostupne vsetky.... @BenJ skor chilli a cukor su v tomto super kombinacia a ten sezam uz to len vylepsil :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jeej, dakujem za navstevu blgou aj za komentar :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Opravdu netradičně upravený špenát, ale musí to být lahoda, po které bych hned skočila. Mám horzně moc ráda čerstvý špenát, ale určitě by mi chutnal i takhle dokřupava vysmažený. jendím slovem Mňam!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. AAAA! Slubeny spenatovy recept!!! Mnam, spenat mi velmi chuti, urcite vyskusam aj tuto verziu niekedy...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. jezis to je perfektnee! to som raz jedla v londyne a straaasne mi to chutilo!

    OdpovedaťOdstrániť