sobota, 18. júna 2011

Ghavan

Vyborne ryzove placky, ktore sa podavaju na ranajky s kokosovym catni alebo arasidovym catni.


ghavan



CO POTREBUJETE (na 4ks):

(hrncek, ktory som pouzila ako odmerku ma 200ml)

1 hrncek obycajnej ryze, ktoru bezne pouzivate
voda podla potreby
sol
stipka prasku do peciva (nemusi byt)
stipka kurkumy
1 lyzica bieleho nesladeneho jogurtu (dahi)

olej na potieranie panvice pocas pecenia



Ghavan



AKO POSTUPOVAT:

Ryzu si cez den namocime do vody tak, aby bola ponorena. Vecer ju rozmixujeme s trochou vody, solou, kurkumou, jogurtom a stipkou prasku do peciva. Na noc "cesto" ulozime do chladnicky.

Rano "cesto" vyberieme a zriedime ho s trochou vody. Cesto sa musi liat, konzistencia je asi ako cesto na palacinky.

Ghavan


Panvicu rozpalime, potrieme olejom. Ak sa z nej dymi po potreti olejom, je uz dost horuca. Vylejeme na nu naberacku cesta, troska rozlejeme kruzivym pohybom na tvar palacinky a na stredne silnom ohni opekame len z jednej strany. Placku prikryjeme kym sa opeka pokrievkou.

Ghavan


Treba ju kontrolovat, nepecie sa dlho. Staci, ked sa jej povrch celkom zatiahne. (Teda z toho bleduckeho bude tmavsie zlte.) Ak by kraje zhnedli, zostanu tvrde.

Ghavan


Ghavan

7 komentárov:

  1. Super receptik, Miska, chcem skusit zajtra na ranajky ale mam otázku: Tie placky uz neobracias na druhu stranu ako palacinky, ze opekas z oboch stran?? len z jednej a nechas cesto stiahnut , pokvapkas olejom, nechas dôjst a koniec???

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hmm..tak, ked na to pozeram, zeby to boli zajtrajsie ranajky? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Inak mozete pouzit aj hotovu ryzovu muku z obchodu miesto ryze.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. wow :) dalsi receptik, ktory musim vyskusat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mne sa to veľmi páči už aj idem vybrať ryžu a ráno to chcem ochutnať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dufam, ze budu chutit. Moje deti lubia omeletu a ked nemam vajicka, tato placka im ju pripomina, takze Ghavan velmi lubia :)

    OdpovedaťOdstrániť