piatok, 17. júna 2011

Opekana Okra



22opekana okra 009



CO POTREBUJETE:

1/2 lyzicky tmaveho horcicneho semienka
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky mleteho chilli korenia
sol
hrst koriandrovej vnate; nasekanej



22opekana okra 007



AKO POSTUPOVAT:

Okra nakrajame na mensie kusky. Musi byt dobre vysusena, lebo pri krajani pusta stavu ktora, ked sa spoji s vodou je mazlava a pokazi tak cele jedlo.

Na oleji nechame vypraskat horcicne semienko, pridame 1/3 lyzicky kurkumy.

22opekana okra 002


Pridame nakrajane plody Okra a chilli korenie, premiesame a odokryte restujeme na slabsom ohni asi 10-15 minut (bez vody!).

22opekana okra 003


Pocas dusenia obcas premiesame.

22opekana okra 004


Ked je okra udusena osolime ju, premiesame, odstavime z ohna a mozeme dochutit cerstvou koriandrovou vnatou.

22opekana okra 005


Podavame ju k strukovinovemu kari a dusenej ryzi alebo s plackami.

12 komentárov:

  1. hmm..a ako chuti taka Okra?k comu by si to prirovnala?dakujem za odpoved:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Martinka samotna okra neviem ako chuti. Zalezi ako si ju pripravis. Ona naberie chute korenin, ktore pouzijes. Ale je to dobra makka zelenina, ktoru netreba dlho tepelne upravovat. Mam tu aj recept na kari s Okrou http://ssalonis.blogspot.com/2010/09/okra-kari.html alebo taku opekanu s arasidmi http://ssalonis.blogspot.com/2010/04/okra-s-arasidmi.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. niekedy ju možno ochutnám...ešte som ju u nás nevidel :-) opäť krásna fotka...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jaj Miska, okru ja zboznujeeeem, takze vyskúsam aj tento tvoj receptík!! A dakujem!!! zasa som o cosi mudrejsia co sa jej nakupu týka.paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Miska, no toto nepoznam..mozno niekde najdem, snad v Nemecku, kde teraz ideme. Ale zatial som o okre nevedela, teda ju ani nehladala:-)Tu sa clovek dozvie tolko novych veci:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Toto vyzera byt zaujimave! Najblizsie, ked na taketo nieco natrafim v exotickych obchodikoch co mam po ceste do prace, tak urcite kupim!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. V anglictine sa im hovori aj "lady's fingers". Mozno tento nazov ste poculi uz.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. dnes som ju kupila a hladam nejaky recept.Tento vyzera dobre,urcite to bude dobre,ako nakoniec vsetko od teba!Kupila som aj kari listky.Pytala som saaj na stromcek a tu mi zase povedali,ze ak by som zohnala semiacka,ked bude tento strom kvitnut tak by som to mohla skusit zasadit,ale pochybuju,lebo to potrebuje teplo.Je to velky balicek,skusim zvysok dat do mraznicky,uvidim co to da.A poverim Nishana,ze to musi preskumat,ako to vlastne s tym kari stromcekom je,semiacka,ci odnoz.Dik za vsetky dobre recepty aj rady.Pekny den!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja som sa tu pytala v zahradnictve na semienka kari stromceka, ale ujo mi ponukal len rastlinku, tak som ho viac netrapila s tym, co chcem a kupila som si maly stromcek. Zatial sa pekne drzi.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. kari - ja mám tiež rastlinku, už od vľaňajška, je nevymŕzajúca, tenké striebrozelené lístky a kvitne na žlto drobučké kvietky v okolíku - ako napr. myší chvostík
    lístky po trhaní alebo krájaní pekne voňajú po kari

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tenke striebrozelene listky to je iny druh kari rastlinky. Neviem ci aj ta sa moze pouzivat do varenia. Ja pouzivam tuto http://ssalonis2.blogspot.com/2011/07/nie-je-curry-ako-kari.html

    OdpovedaťOdstrániť