streda 13. júla 2011

Fazuľové struky so sezamom / Green beans with sesame seeds

Takto pripravené fazuľové struky možete podávať ako prílohu k ryži a karí alebo len s plackami (Chapati, Paratha...).


22IMG_8571



ČO POTREBUJETE:

225g fazuľových strukov
2 veľké červené cibule; nakrájané nadrobno
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky mletej kurkumy

na tadka:
olej (alebo ghee)
1 lyžička čerstvého strúhaného zázvoru
1 lyžička čerstvého strúhaného cesnaku
1/2 lyžičky rímskej rasce tmavej
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok
niekoľko karí lístkov

na masala:
50ml nasucho opečených sezamových semien
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia mletého
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky kryštáľového cukru (alebo jaggery)


22IMG_8578



AKO POSTUPOVAŤ:

Fazuľové struky umyjeme a odnitkujeme, ak treba. Pokrájame na menšie kúsky. 





Pripravíme si masala. Sezamové semienka opečieme na suchej panvici dohnedkava a necháme vychládnuť. 

22IMG_8549


Dáme ich do mlynčeka na korenie, pridáme kašmírske chilli korenie, soľ, cukor (ja som použila jaggery) a pomelieme. 

1


Ďalej si urobíme tadka. V panvici zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme všetky suroviny na tadka a počkáme, kým semienka vypraskajú a uvoľnia vôňu. 

22IMG_8556


Pridáme cibuľu a na stredne silnom ohni opražíme dohnedkava. 

2


Pridáme nakrájané fazuľové struky, chilli papričku vcelku (odstránime z nej stopku), dobre premiešame a zakryjeme pokrievkou. Na slabom ohni dusíme 5 minút. 

22IMG_8560


Pridáme kurkumu a sezamovú masala, za občasného premiešania ešte asi 3-5 minút opekáme, panvicu už neprikrývame. 

3

22IMG_8563


Podávame s plackami.


22IMG_8577


Fazuľové struky môžete nahradiť aj zelenou paprikou. Použite miesto strukov 2 veľké, mäsité papriky. 

2 komentáre: