sobota 2. júla 2011

Kokosovo - pistaciove kari s krevetami

Kokosovo pistaciove kari s krevetami




CO POTREBUJETE:

1/2kg lupanych, certvych mensich kreviet
2 velke cervene cibule (alebo 3 stredne velke)
2 stredne velke rajciny
olej
1 zelena chilli papricka
1/3 lyzicky kurkumy
1/2 lyzicky mleteho koriandru
hrst lupanych, nesolenych pistacii
200ml kokosoveho mlieka
1 lyzicka garam masala
troska vody
sol
koriandrova vnat



AKO POSTUPOVAT:

V hrnci zohrejeme olej a oprazime na nom nakrajanu cibulu.




Pridame kurkumu, koriander a chilli papricku a premiesame.




Pridame nakrajane rajciny a opekame, kym nezmaknu.




Pridame hrst pistacii...




... garam masala a kokosove mlieko, premiesame. Odstavime z ohna a nemchame vychladnut.




Vychladnutu zmes rozmixujeme na kasu. Ak by bola prilis husta mozeme pridat do mixera troska vody, ale nie vela, nechcem mat z toho polievku. Omacku vylejeme z mixera naspat do hrnca.




Pridame ocistene krevety, osolime a kari privedieme k varu.




Ohen zmiernime a odokryte varime 5 - 8 minut.




Hotove kari dochutime nasekanou koriandrovou vnatou.




Podavame s ryzou.

2 komentáre: