piatok, 15. júla 2011

Okra masala

Okra masala



CO POTREBUJETE:

250g Okra
3 stredne velke cervene cibule
3 cervene susene chilli papricky
1/2 lyzicky horcicnych semienok
1/2 lyzicky Channa dal
1/2 lyzicky Urid dal
niekolko kari listkov
1/4 lyzicky mletej kurkumy
sol


Okra masala



AKO POSTUPOVAT:

Umyjeme okru a poriadne vysusime kuchynskou utierkou. Rozlozime na plech a nechame este presusit. Pokrajame na mensie kusky.

Cibulu nakrajame nadrobno. V panvici zohrejeme lyzicu ghee a cibulu spolu so susenymi cervenymi chilli paprickami orestujeme do makka. Nechame vychladnut vychladnute rozmixujeme (nepouzivame na mixovanie vodu!).

Okra masala


V panvici znova zohrejeme lyzicu ghee, pridame horcicne semienka, channa dal, urad dal a nechame prasknut. Ked semienka prestanu praskat pridame kari listky (opatrne, dost to prska!). Dalej hned pridame kurkumu, premiesame a nakrajanu okru. Premiesame, ohen zmiernime a zakryte dusime asi 15 minut (nepridavajte vodu!). Obcas premiesame.

Okra masala


Nakoniec pridame cibulovo-chilli pastu a sol, dobre premiesame a este 2 minutky restujeme za obcasneho premiesania.

Okra masala


Podavame ako prilohu k dusenej ryzi a kari alebo zvlast s plackami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára