streda 20. júla 2011

Vajíčkovo - paradajkový šalát / Eggs and tomato salad





ČO POTREBUJETE:

4 uvarené vajíčka
2 stredne veľké paradajky
1 malá červená cibuľa
1 lyžička medovej horčice
1 - 2 lyžice gréckeho jogurtu (alebo majonézy)
troška mletého čierneho korenia 
(ak treba soľ na dochutenie)
zelená časť jarných cibuliek





AKO POSTUPOVAŤ:

Uvarené vajíčka ošúpeme a nakrájame na kocky, paradajky nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame nadrobno, všetko dáme do misky. 

Pridáme horčicu, mleté čierne korenie, jogurt a dobre premiešame. Nakoniec primiešame nasekanú zelenú časť jarných cibuliek (alebo pažítku, či žeruchu).

7 komentárov:

  1. vyzerá výborne :-) koľko dní v týždni má byť rastlinných a koľko živočíšnych, alebo to je jedno?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To si urcujes sam, podla toho, co si ziada telo. Ale zivocisny by snad 2x do tyzdna stacil :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Môj obdiv patrí všetkým čo dokážu držať diety. Žiaľ ja nepatrím do tejto skupiny. Už vyzerám ako vorvaň. Toto vyzerá dobre, toto si ukladám .... dám vedieť

    OdpovedaťOdstrániť
  4. no ja sa v tomto systeme az tak nevyznam ale potrebovala som nieco rychle a zdravé na zajtra do prace a cely den hutam ze co...a pridem sem a uz mam napad...tvoj salátik mi prisiel naramne vhod, Misi, diky, ze si ma zachranila a vdaka tebe zajtra v praci nezomriem od hladu!:D uz som z neho ochutnala, pouzila som parmezán a salátik je super!!velké cmuk z Mníchova paaaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som sa dala prvykrat na dietu, uvidim, kolko to vydrzim :) Slavka, som rada, ze som ta "zachranila" na zajtra, dobru chut :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj Miska, tak som opät siahla po tomto tvojom skvelom receptíku na salát!! Trochu som si ho upravila a vzniklo z toho toto: http://archaa-slavka.blogspot.com/2011/08/vajickovy-salat-s-paradajkami.html. Dakujem!!

    OdpovedaťOdstrániť