štvrtok 14. júla 2011

Zemiakove lupienky

zemiakove lupienky



CO POTREBUJETE:

zemiaky
olej
sol




AKO POSTUPOVAT:

Ruru si predohrejeme na 250st.

Surove zemiaky osupeme a nakrajame na tenke platky.




Na plech polozime papier na pecenie (u nas sa nepredava, tak som nepouzila), potrieme ho olejom a zemiaky ulozime v jednej vrstve.




Lupienky dame piect asi na 15 miut. V polovici pecenia ich na plechu obratime a dopecieme. Upecene zemiaky hned po vytiahnuty z rury osolime este na plechu a nechame vychladnut, aby schrumkaveli.





zemiakove lupienky

6 komentárov:

  1. mnam Miska :)takto z rana mi robis chutky na zemiakove lupienky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skusala som domace lupienky, osolila som menej, nez tie z obchodu a boli dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pekne nezdravé, rakovina z vypraženého škrobu vám asi nič nehovorí

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Su pecene, nie prazene. Robili sme ich 2x :)

      Odstrániť
  4. Staci ich pred pecenym namocit do octovo-slanej vody a zbavime sa rakovinotvornych latok :-)

    OdpovedaťOdstrániť